Artık ”Borcu Yoktur” Yazısı E-Devletten Alınabilecek

featured

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç, “Gerçek ve tüzel kişiler için ayrı ayrı entegrasyonu tamamlanan “Borç Durum Yazısı Talep Girişi” hizmetleri e-Devlet Kapısı’ndan doğrudan verilmeye başlandı.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) sunduğu ve e-Devlet’ten daha önce kimlik doğrulamayla alınabilen “Borcu yoktur” yazısının, artık ayrı bir işlem gerekmeksizin e-Devlet Kapısı’ndan gerçek ve tüzel kişilere doğrudan verilmeye başlandığını bildirdi.

”6 bin 116 Hizmet E-Devlet Kapısı’nda”

Ali Taha Koç, e-Devlet Kapısı’nın 2008’de 22 hizmetle açıldığını anımsatarak, “Bugüne geldiğimizde 836 kurumun 6 bin 116 hizmetinin e-Devlet Kapısı’nda olduğunu söyleyebiliriz. Yaptığımız anketlere göre, bugün e-Devlet Kapısı’nda yüzde 95 gibi büyük memnuniyet oranını yakalamış bulunuyoruz. Çok daha fazla dijitalleştiğimiz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde yakaladığımız bu oran ise bizi ayrıca mutlu ediyor.” dedi.

Hedeflerinin bütün hizmetleri dijital ortama taşımak ve hizmet kapsamının genişletilmesi olduğunu belirten Koç, “bütünleşik hizmet” denilen konsepte doğru gidildiğini söyledi.

E-Devlet Kapısı’nda hizmetlerin her geçen gün arttığına dikkati çeken Koç, şöyle konuştu:

“Gerçek ve tüzel kişiler için ayrı ayrı entegrasyonu tamamlanan “Borç Durum Yazısı Talep Girişi” hizmetleri e-Devlet Kapısı’ndan doğrudan verilmeye başlandı. Bu hizmetlerle kullanıcı, kendi adına veya imza yetkisi olan tüzel kişilere ilişkin GİB vergi dairelerinde kayıtlı vergi borcunun bulunup bulunmadığında dair talepte bulunabilecek ve talep üzerine yapılan inceleme sonucu, kullanıcının vergi borcunun bulunup bulunmadığına ilişkin bilgi yine aynı hizmet üzerinden alınabilecek.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Artık ”Borcu Yoktur” Yazısı E-Devletten Alınabilecek