ASELSAN, IDEF 2023’te GÖKDEMİR Fırlatma Sistemi’ni tanıtacak

ASELSAN, IDEF 2023’te GÖKDEMİR Fırlatma Sistemi’ni tanıtacak

ASELSAN, Türkiye’nin katmanlı hava savunmasını yerli ve milli imkanlarla sağlamak için geliştirdiği son teknoloji ürünlerini 25-28 Temmuz tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan 16’ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF 2023) sergilemeye hazırlanıyor. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda önemli bir rol oynayan ASELSAN, fuarda GÖKDEMİR Fırlatma Sistemi gibi birçok yeni kabiliyetini ilk kez gösterecek.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, GÖKDEMİR Fırlatma Sistemi, ASELSAN’ın hava ve füze savunma alanındaki deneyimini, ileri teknolojilerini ve güvenilir çözümlerini yansıtan en yeni projelerinden biri. Sistem, milli olarak geliştirilen hava-hava füzelerinin kara konuşlu hava savunma amacıyla kullanılmasını sağlayacak. Sistemde, TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen ve hava savunma ihtiyaçlarına göre yenilenen GÖKDOĞAN füzesi kullanılıyor. Bu füze ile savaş uçakları, insansız hava araçları, seyir füzeleri, havadan karaya füzeler ve helikopterler gibi güncel tehditlere karşı nokta hava savunması için etkili bir çözüm sunuluyor.

GÖKDEMİR Fırlatma Sistemi, Ateş İdare Cihazı (HİSAR A+) veya HİSAR Atış Kontrol Merkezi (HİSAR O+) üst komutasında hedef önlemesi yapabilecek. Sistem, Haziran 2022’de ilk atışlı testini başarıyla tamamladı. GÖKDEMİR; kısa intikal ve mevzilenme süresi, 360 derece tehdit imha kabiliyeti, çoklu angajman ve ardışık ateşleme, veri bağı ile ara safha güdüm, füze yükleme platformu ve vinç sistemi, çok kullanımlı kanister ve telli/telsiz haberleşme gibi özelliklere sahip.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ASELSAN, IDEF 2023’te GÖKDEMİR Fırlatma Sistemi’ni tanıtacak