Asgari Ücrete Yüzde 34’lük Ara Zam!

Asgari Ücrete Yüzde 34’lük Ara Zam!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yeni göreve başlayan Vedat Işıkhan, ilk iş olarak asgari ücreti belirledi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü toplantısının ardından açıklama yapan Bakan Işıkhan, asgari ücretin yüzde 34’lük bir artışla net 11 bin 402 lira olarak tespit edildiğini duyurdu. Bakan Işıkhan, bu artışın enflasyonun çok üzerinde bir refah payı içerdiğini ve çalışan kesimin enflasyona ezdirilmediğini vurguladı. Ayrıca, asgari ücret desteğinin de 400 liradan 500 liraya çıkarıldığını bildirdi.

Bakan Işıkhan, toplantıda işçi ve işveren temsilcilerine de teşekkür etti. TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol’un fayda odaklı yaklaşımını ve teşvik konularındaki katkılarını övdü. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’a da samimi ve yapıcı tutumuyla sürece katkı sağladığı için şükranlarını sundu. Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çalışma hayatının tüm sorunlarını istişare ile çözmeye niyetli olduklarını belirtti.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ise yaptığı açıklamada, geçen yıl ara zamda yüzde 30 civarı zam verildiğini hatırlatarak, bugün yüzde 34’lük bir artışın sağlandığını söyledi. Atalay, asgari ücretin artmasının önemli olduğunu ancak enflasyonun da kontrol altına alınması gerektiğini ifade etti. Emekçilerin enflasyona karşı alım gücünün düşmemesi için yapılan ara zammın hayırlı olmasını diledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Asgari Ücrete Yüzde 34’lük Ara Zam!