Asgari Ücrette Son Durum: Erdoğan, Işıkhan ve Atalay’dan Açıklamalar

Asgari Ücrette Son Durum: Erdoğan, Işıkhan ve Atalay’dan Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun çalışmalarını onaylıyor. Toplum genelini ilgilendiren yeni asgari ücretin belirlenmesi süreci devam ederken, komisyon 11 Aralık ve 18 Aralık tarihlerindeki toplantılarını gerçekleştirdi. Ankara’da faaliyet gösteren komisyonda, işçi, işveren ve hükümet temsilcileri arasındaki müzakereler devam ediyor.

Müzakereler Ankara’da Sürerken, Sendika ve İşveren Temsilcileriyle Buluşma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ ve TİSK temsilcilerini kabul ederek sürece dahil oluyor. Bakan Işıkhan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında TÜRK-İŞ’i ziyaret etti. Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Işıkhan, “İstişareler devam ediyor, neticelenince sizinle paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Ergün Atalay ise Bakan Işıkhan’ın ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, bugüne kadar rakamla ilgili bir şey konuşmadıklarını belirtti. Atalay, “İnşallah bizim arzu ettiğimiz bir rakam olur. Sorulduğunda kanaatimizi söyleriz. Uzlaşırsak masada otururuz” şeklinde konuştu.

Hatırlatmak gerekirse, asgari ücret, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 11 bin 402 lira 32 kuruş olarak uygulanıyor. İşverene toplam maliyeti ise bir işçi için 15 bin 762 lira 4 kuruş. Bu miktarın 13 bin 414 lira 50 kuruşunu brüt asgari ücret, 2 bin 79 lira 25 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 268 lira 29 kuruşunu ise işveren işsizlik sigorta primi oluşturuyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Asgari Ücrette Son Durum: Erdoğan, Işıkhan ve Atalay’dan Açıklamalar