Asgari Ücrette yeni gelişme Bakan Bilgin’den açıklama

featured

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yeni asgari ücretin belirlenmesi çalışmalarına ilişkin, “Ümit ediyorum hem işçilerimizin beklentilerini hem de işverenlerimizin ödeyebileceği bir sınırdaki bir beklentiyi gerçekleştirmiş oluruz.” dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Bayburt’a giden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhuriyet Caddesi’nde esnafı ziyaret etti, çalışanlara asgari ücret konusundaki beklentilerini sordu, sorun ve taleplerini dinledi.

Bilgin, yeni asgari ücretle ilgili soruya “Yarın Asgari Ücret Komisyonu Toplantısı var. Toplantıdan sonra bir uzlaşmaya varacağımızı daha önce dile getirdim. Ümit ediyorum hem işçilerimizin beklentilerini hem de işverenlerimizin ödeyebileceği bir sınırdaki beklentiyi gerçekleştirmiş oluruz.” diye yanıtladı.

“Esnafın yaklaşımı nasıl?” sorusu üzerine Bakan Bilgin, “Yanında eleman çalıştıran esnaflara da sordum, doğrudan doğruya çalışan gençlere de sordum. Tabii ki çalışanların daha fazla beklentileri var, esnaf da ‘ödeyebileceğimiz bir şey yapın ki biz de ödeyebilelim, iş yerimiz açık kalsın’ diyorlar. Daha çok tabii biz burada, bugünkü enflasyonist ortamda Türkiye’nin çalışanlarının rahat edebileceği, rahat nefes alabileceği, enflasyonun baskısından kurtulmayı hissettikleri bir rakam olmasını ümit ediyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Asgari Ücrette yeni gelişme Bakan Bilgin’den açıklama