‘Aşı İkna Ekipleri’ Kuruluyor

featured

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vatandaşları aşı yaptırmaya ikna etmek amacıyla evlere yönelik aşılama ekipleri oluşturacaklarını açıkladı.

 Bakan Koca, “Haziran sonuna kadar 40 yaş üstü herkesi aşılamayı hedefliyoruz. Şu anda Sinovac, BioNTech ve Sputnik dahil aşı diplomasisini hızlandırdık. Toplumsal bağışıklığı arttırmak amacıyla yerli aşı çalışmalarında da son aşamaya geldik. Alınan tedbirlerle birlikte haziran ayında vaka ve ölüm sayılarında gözle görülür gerileme bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Bakan Koca ‘Sağlık çalışanlarının yüzde 14’ü, 65 yaş üstünün yüzde 23.6’sı halen aşı yaptırmadı. Randevusuna gitmeyenler nedeniyle aşılar çöpe gitmedi. Aşı yaptırmayanların ikna edilmesi ve aşı olmalarını sağlamak için ikna ekibi kuracağız. Aile hekimleri öncülüğünde aşı hakkı olup da aşısını yaptırmayanların evlerine gidilerek, aşı olmaları konusunda tavsiyede bulunacağız, teşvik edeceğiz. Böylece aşılarını yaptırmayanların neden aşı olmadıklarını öğreneceğiz” ‘ sözlerini söyledi.

Aşı olmak istemeyenleri evinde ziyaret edecek ekipler, bu kararlarının gerekçesini öğrenecek. Çekincesi olanlara aşının koruyuculuğu ve önemi hakkında bilgi verilecek.

Bu çalışmayla toplumda aşı yaptıranların oranının arttırılması hedefleniyor. Haziran ayı sonuna kadar 40 yaş üstündeki herkesin aşılanması planlanıyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
‘Aşı İkna Ekipleri’ Kuruluyor