• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

At Bayramı 30 Nisan’da Kutlanacak

featured

Türkmenistan’da 1992 yılından beri her yıl Nisan ayının son haftasında At Bayramı yapılıyor.

Kendisi de iyi bir at binicisi olan Devlet Başkanı  Gurbanguli Berdimuhammedov döneminde konuya daha fazla önem veriliyor. Türkmen lider, Ahal Teke atlarının genetiğinin korunması ve at yetiştiriciliği konusunu özel olarak himaye ediyor.

30 Nisan Pazar günü yapılacak At Bayramı programı, bu yıl daha kapsamlı olarak gerçekleşecek.

26-29 Nisan tarihleri arasında, yurt dışından çok sayıda uzman ve davetlinin katılacağı at yetiştiriciliği konulu uluslararası bir konferans düzenlenecek..

Hafta boyunca   çeşitli fuarlar ve tanıtım etkinlikleri gerçekleştirilecek. Bayram günü olan 30 Nisan’da, resmi kutlama törenleri yanında;  atlı maraton koşusu, çeşitli gösteriler ve atların güzellik yarışması gibi çok sayıda renkli ve ilgi çekici etkinlik yapılacak.

Ahal vilayetinin Akbuğday ilçesinde inşa edilen “Uluslararası At Karantina Merkezi” de hizmete açılacak.

Türkmenistan’ın atlara verdiği değer ve at kültürünün tanıtımına yönelik çalışmaları yurt dışında da karşılık bulmaya başladı. Katar Emirliği ailesi adına Şeyh Faysal Bin Nasır El Tani, Türkmenistan devletine bir mektup gönderdi. Türkmen lider Berdimuhammedov’un konuya verdiği önemi takdirle karşıladıklarını belirten El Tani;  At yetiştiriciliğinin finansmanında kullanılmak ve At Bayramında yapılacak yarışmalarda ödül alarak verilmek üzere, Katar Emirliği olarak Türkmen Atları Devlet Birliği hesabına 500 bin dolar katkı yapmayı teklif etti.

Türkmen Atları Devlet Birliği Kurumu, Türkmenistan idari yapısı içinde ve Türkmen halkı nezdinde “At Bakanlığı” olarak görülüyor. Bu bakımdan dünyada,  “At Bakanlığı olan tek ülke” olarak biliniyor.

Kaynak : TRT Avaz

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
At Bayramı 30 Nisan’da Kutlanacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.