Atatürk’e Hakaret Eden Kuveytli Yazar Hakkında Suç Duyurusu

Atatürk’e Hakaret Eden Kuveytli Yazar Hakkında Suç Duyurusu

Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ve Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden Kuveytli yazar Abdulaziz Ramih, İçişleri Bakanlığı tarafından suçlanarak hakkında dava açıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Kuveytli yazarın gerçek isminin Abdülaziz E. Alhajri olduğunu ve Kuveyt’te ikamet ettiğini belirtti. Bakan Yerlikaya, şöyle devam etti: “Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Başkanlığımızın koordinesinde, İstihbarat Başkanlığımızın desteğiyle; Kuveytli sözde yazarın, Abdulaziz Ramih adıyla, Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e alenen hakarette bulunan çok sayıda paylaşım yaptığı tespit edilmiştir. Bu paylaşımlar arasında, Atatürk’e hakaret suçundan gözaltına alınan lise öğrencisi A.E.S’ye destek mesajları da bulunmaktadır. Bu şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Konu hassasiyetle takip edilmektedir.”

Kuveytli yazarın Türkiye’ye saç ektirmek için iki kez geldiği de ortaya çıktı. Yazarın saç ekimi yaptırdığı klinikten yapılan açıklamada, “Abdülaziz Ramih adını kullanarak 2021 ve 2022 yıllarında iki kez saç ekimi operasyonu geçirdi. Bizimle ilgili herhangi bir sorun yaşamadı. Türkiye’ye ve Atatürk’e yönelik hakaretlerini kınıyoruz” denildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Atatürk’e Hakaret Eden Kuveytli Yazar Hakkında Suç Duyurusu