Ateizm Derneği’de Tecavüz İddiası

featured

Ateizm Derneği yetkilisi O.Ç ‘nin ABD’de 16 yaşında bir Türk Kızına tecavüz etmekten yargılandığı iddia edildi.

Ateizm Derneiği’nde yönetici olan E.O.Ç.’nin, 2003 yılında ABD’de 16 yaşındaki genç kıza tecavüz ettiği ve tecavüze uğrayan N.K.’nin intihar ettiği iddia edildi.

E.O.Ç. hakkında ortaya atılan tecavüz iddialarının yanı sıra Türkiye’de kadın satıcılığı yapmaktan suçlandığı ortaya çıktı. Bu suçlamadan sonra E.O.Ç, Kanada’ya kaçmış.

Kanada’dan sığınma talep eden E.O.Ç., Ateizm Derneği ile bağlantısını öne sürerek ‘Türkiye’de Müslüman olmayanların zulme uğradığını’ iddia ediyor.

Ateizm Derneği konuyla ilgili açıklama yapmazken sosyal medya hesaplarını gizliye. Derneğe pek çok kesim tepki gösterdi.

İddialar sonrası Ateizm Derneği  “Dernek üyelerine yönelik düşmanca tavırları ve derneğin ilkelerine aykırı davranışları nedeniyle dernekten uzaklaştırılan eski bir üyemizin bir süredir yürüttüğü karalama kampanyası kapsamında, kamuoyunda derneğimiz hakkında çıkan suçlamalara ilişkin detaylı açıklama yakın bir tarihte yapılacaktır.

Ateizm derneği, E.O.Ç. Romano’nun ABD’de takipsizlik/aklanma, ardından TC’de beraat kararına ilişkin belgeleri dikkate alarak suçsuz olduğuna kanaat getirmiş ve derneğin çalışma komisyonlarında görev almasını uygun bulmuştur. Romano, derneğin hiçbir resmi yönetim kadrosunda yer almamıştır.

Daha önceki basın açıklamamızda da belirttiğimiz gibi: Tüm hümanistleri, daha güçlü ve daha istikrarlı bir dernek olmak için el ele vermeye çağırıyoruz. Yeter ki uyduruk ve fanatik söylemlerle değil, beyniniz ve yüreğinizle birlikte gelin!” açıklamasını geldi.

Ateizm Derneği geçtiğimiz günlerde Youtube kanalına Sevan Nişanyan’ı konuk etmiş ve tepki almıştı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ateizm Derneği’de Tecavüz İddiası