Avatar : Suyun Yolu çekimlerinde suyun altında 7 dakika 15 saniye nefesini tuttu

featured

Kate Winslet, Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) çekimlerinde nefesini 7 dakikadan fazla tuttuktan sonra yaşadıklarını anlattı.

Ünlü oyuncu dün Total Film Magazine’de yayımlanan röportajında öldüğünü sandığını söyledi.

Yönetmen James Cameron, filmde suda geçen sahnelerin otantik olması için yoğun bir çaba gösterdi. Bütün film ekibi tüplü dalışı öğrenirken Cameron, su altında hareket yakalama için yeni bir teknoloji bile geliştirdi. Winslet da sahneler için nefesini dakikalarca tutmayı öğrendi.

Çekimlerde su altında 7 dakika 15 saniye kaldıktan sonra yüzeye çıkışının videosu olduğunu belirten ünlü oyuncu, şöyle konuştu:

Videoda ‘Öldüm mü? Öldüm mü?’ diye soruyordum. Hemen zamanı öğrenmek istedim ve inanamadım.

Winslet, aslında nefesini bu kadar uzun süre tutmak zorunda olmadığını ama 6 dakika 14 saniye olan kişisel rekorunu geçmek istediğini açıkladı.

Başarılı aktris bu süreyle Hollywood rekorunu elinde tutan Tom Cruise’u da geçti. Cruise, 2015 tarihli Mission: Impossible – Rogue Nation’ın çekimlerinde nefesini 6 dakika tutmuştu.

Winslet bunu nasıl başardı?

Yönetmen Cameron daha çok zıpkınla balık avlama ve rekabetçi serbest dalış için insanları eğitmeye alışkın eğitmenleri oyuncularla buluşturdu.

Dublör koordinatörü ve serbest dalış eğitmeni Chris Denison, oyuncuların hem ciğer kapasitelerini hem de zihinlerini genişleten bir eğitim gerçekleştirdi.

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Denison oyuncu kadrosuna, havasız kalma hissinin bir aracın gösterge panelindeki düşük yakıt ışığına benzediğini ifade etti.

Diyafram kasılmaları, karıncalanan uzuvlar, görme bozukluğu ve çıldırma hissi gibi tepkiler, kısmen vücutta zararlı karbondioksit birikmesiyle tetikleniyor. Ancak Denison bu uyarı sinyallerine rağmen depoda kalan az yakıt gibi kan dolaşımındaki oksijenin kullanılabileceğini öğretti.

Eğitmen “Bunun ne kadar tehlikeli olduğuna inanamazsınız” dedi.

Bu eğitimler sayesinde Winslet’ın yanı sıra diğer oyuncular da su altında uzun süre kalabiliyor. Sigourney Weaver 6,5, Zoe Saldaña 5 dakika nefesini tutabiliyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Avatar : Suyun Yolu çekimlerinde suyun altında 7 dakika 15 saniye nefesini tuttu