Avrupa Birliği, Türkiye’ye Kapılarını Kapattı Yasak Kalkmayabilir

featured

Avrupa Birliği Türkiye’ye kapılarını kapattı.Almanya başta olmak üzere, Avrupa Birliği üyesi ülkeler ve İsviçre, Türk vatandaşlarına Avrupa turist vizesi ya da ziyaretçi vizesini vermeyi tamamen durdurdu.

Bunun için randevu dahi verilmezken, son iki haftada Almanya’ya dönenlerin arasında Kosova’dan sonra en yüksek Covid-19 vaka sayısı ise Türkiye’den oldu.

Alman hükümetinin 1 Temmuz’da ve Avrupa Konseyi’nin 30 Haziran’da tarihli kararları güncellendi. 31 Ağustos’a kadar süreceği belirtilen seyahat yasağı bu kararlarda yer almıyor. Bu kararların ne zaman kalkacağı ise henüz belli değil

19 Ağustos ya da 26 Ağustos günü yeni bir değerlendirme toplantısı yapılacak ve “Riskli ülkeler safında olan Türkiye’den gelişlerin mümkün olup olmayacağı” konuşulacak.

Almanya ve İsviçre şu anda sadece “D vizesi” için randevu veriyor. Yeşil pasaportlu Türk vatandaşları da seyahat yasağı olanlar kapsamına giriyor. Daha önce iptal edilen D tipi vize randevuları yeniden verilecek. Aile Birleşimi vizeleri kabul edilecek.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Avrupa Birliği, Türkiye’ye Kapılarını Kapattı Yasak Kalkmayabilir