Avrupa Süper Ligi Kuruldu

featured

Avrupa’nın önde gelen 12 kulübü, UEFA’nın tehdidine rağmen “Avrupa Süper Ligi”ni kurduklarını duyurdu! Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid ve Tottenham, Avrupa Süper Ligi’ne dahil oldu.

Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid ve Tottenham, Avrupa Süper Ligi’ni kurduklarını açıkladı.

ABD’deki bankacılık devi JP Morgan tarafından finanse edilen projede ilk başkan ise Real Madrid Başkanı Florentino Perez oldu.

Şampiyonlar Ligi formatının, 2024-25 sezonundan itibaren değiştirilmesi planı konusunda UEFA ile anlaşmazlık yaşayan kulüpler, organizasyonun ticari hakları üzerinde daha fazla söz sahibi olmak istediği için böyle bir adım attı. Bu kulüpler, 15 takımın sabit olduğu, 5 takımın ise her sezon değişeceği bir turnuva planlıyor. Kurucu üye konumundaki 15 kulübün, 3,5 milyar Euro’luk geliri paylaşması ön görülüyor.

Bayern Münih Yok

Avrupa Süper Ligi’ne, Almanya’dan Bayern Münih, Dortmund, Fransa’dan PSG de davet edildi ancak üçü de çağrıyı reddetti. Bayern ve Dortmund, diğer kulüpler zarar göreceği için yeni oluşuma katılmayı reddederken, PSG’nin sahibi Nasser Al-Khelaifi, Şampiyonlar Ligi’nin yayıncı kuruluşu beIN Sports’un da sahibi olduğu için olumsuz yanıt verdi.

Fifa ve Uefa Karşı Çıktı

UEFA, Avrupa Süper Ligi’ne karşı resmi sitesinden bir açıklama yayınladı ve organizasyonun oluşturulması halinde takımların hem liglerinde hem Avrupa’da hem de dünyada hiçbir resmi maça çıkamayacağını, ayrıca futbolcuların da milli takımlarında oynayamayacağını duyurdu.

UEFA; Premier Lig, La Liga ve Serie A’dan bazı takımların Avrupa Süper Ligi’ni kuracağını öğrenmiş bulunmakta. Eğer bu gerçekleşirse, organizasyonu durdurmak için Serie A, Premier Lig ve La Liga yönetimiyle birlikte, tüm UEFA dernekleri ve FIFA’yla ortak hareket edeceğiz. Bu alaycı proje, toplumun dayanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu bu dönemde birkaç kulübün çıkarına dayanmaktan öteye gitmiyor.

 

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Avrupa Süper Ligi Kuruldu