Avustralya ve Yeni Zelanda Kral 3.Charles’a Biat Etti

Avustralya ve Yeni Zelanda Kral 3.Charles’a Biat Etti

İngiltere Kraliçesi 2.Elizabeth’in ölüm haberi tüm dünya gündeminde yerini almıştı. Annesinin ölümü ardından Birleşik Krallığın başına geçen Kral 3.Charles’a tahta bağlı ülkelerden Avustralya ve Yeni Zelanda başkentlerinde düzenledikleri biat törenleriyle yeni hükümdarı kabullerini beyan ettiler.

İngiliz tahtını kendi hükümdarı olarak kabul eden ülkeler şunlar: Bahama Adaları, Grenada, Saint Lucia, Saint Kitts ve Nevis, Saint Vincent ve Grenadinler, Antigua ve Barbuda, Belize, Fiji, Papua Yeni Gine, Solomon Adaları, Tuvalu ve Jamaika, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Barbados.

İki ülkeden gelen biat ardından gözler diğer ülkelerden gelecek dönüşlere çevrilmiş halde.

Yeni Hükümdar Kral 3.Charles Kimdir?

3. Charles (Charles Philip Arthur George; d. 14 Kasım 1948) Birleşik Krallık ve diğer 14 İngiliz Milletler Topluluğu bölgesinin kralıdır. Annesi 2. Elizabeth’in ölümü sonrasında 8 Eylül 2022 tarihinde tahta çıkmıştır. 1952’den tahta çıkışına kadar Cornwall Dükü ve Rothesay Dükü olarak Britanya tarihindeki en yaşlı ve en uzun süre görev yapan veliaht ve aynı zamanda 26 Temmuz 1958’den tahta çıkışına kadar bu unvanı taşıyan en uzun süre görev yapan Galler prensi olmuştur. Görevi devraldığı sırada Charles aynı zamanda 73 yaşında Britanya tahtına geçen en yaşlı isim olmuştur.

Prens Charles olarak bilindiği dönem eski eşi Prenses Diana ile yaşadığı olaylar hakkında çıkan söylemler, magazinsel olaylar uzun süre dünyada gündem olmuş, hafızalarda yerini kazanmıştı. Eşini çok kez aldatmakla suçlanan Prens Charles’ın annesi 2.Elizabeth’in ölümüyle birlikte tahta geçişi ise pek çok soru işaretini akıllara getirmekte.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Avustralya ve Yeni Zelanda Kral 3.Charles’a Biat Etti