Aydil Erol uçmağa vardı

featured

Atsız’ın gençlerinden olan gazeteci-yazar Aydil Erol bugün uçmağa vardı. Genç yaşlarından itibaren Türkçü Dergilerde şiirleri yayınlanan Erol, Atsız’ın da yakınında bulunan gençlerden birisiydi. Başta Tercüman olmak üzere çeşitli gazetelerde çalışan Aydil Erol sürekli basın kartı sahibiydi. Bir süre önce İstanbul’dan İzmir’e taşınan Erol’un İzmir’de vefat ettiği öğrenildi. Cenaze programına ilişkin bir açıklama henüz yapılmadı.

Çok sayıda esere imza atan Aydil Erol’un en son Akıl Fikir Yayınları’ndan Dosta Düşmana Karşı adlı kitabı yayınlanmıştı.

Aydil Erol Kimdir?

25 Mayıs 1938 tarihinde istanbul Çengelköy’de doğdu. Ana ata yönünden Kastamonu Bozkurtlu’dur. Safiye-Ahmet Erol’un büyük oğlu, adları “Ay” ile başlayan dört kardeşin (Ayfer, Aydil, Aynur, Aydın) ikincisidir. İlkokulu Çengelköy’de bitirdi. 1951 yılında Beyoğlu Erkek Orta Terzilik Okulu’nun 2’nci sınıfında, yani ortanın ortasında iken geçirdiği trafik kazası (daha doğrusu:Beşiktaş’ta Derya Kaptanı Barbaros Hayreddin Paşa türbesi önünde tramvaydan atlaması) yüzünden bir yıl kadar yürüyemedi. Yeniden yürüdüğü gün için:”Dünyaları verseler bu denli sevinmezdim!..” demekte, kendisini tedavi eden Dr. Nuri Sandıkçıoğlu’nu rahmetle anmaktadır. İyileştikten sonra, istemeyerek gönderildiği bu okulu bırakıp çalışmaya başladı. Okulu bıraktı ama okumayı değil!.. 20 yıl kadar trikotajcılık yaptı. İlk yazısı 1958’de Milliyet’te çıktı. Karakedi (2’nci çıkışı), Millî Yol, Tarla, Toprak, Ötüken, Kardaşlık (Bağdat, istanbul), Bilgi, Türkiye (1972, 1998, 1999), Defne, Tercüman, Devlet, Yeni istanbul, Babıâli’de Sabah, Son Havadis, Türk Dünyası Araştırmaları, Türk Dünyası Tarih Dergisi, Türkeli (Ankara), Kurultay, B.Kurultay, Ayyıldız, Dil, Türk Kültürü, Türk Edebiyatı, Türk Dili, Azat, Polemik, Şafak (Tekirdağ), Alkış (K.Maraş) vb yayım organlarında şiirleri, yazıları yayımlandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Aydil Erol uçmağa vardı