İngiltere’deki Ofis Hayatını Bırakıp Aydın’a Yerleşen İngiliz Gelin

İngiltere’deki Ofis Hayatını Bırakıp Aydın'a Yerleşen İngiliz Gelin

İngiltere’de yazılım sektöründe yönetici olarak çalışan Sarah Durrant (47), iki yıl önce Fethiye’ye doğum günü kutlaması için geldiğinde hayatının aşkını buldu. Aydın’da çiftçilik yapan Ergün Baldır (44) ile tanışan Durrant, onunla evlenmeye karar verdi. Baldır, Durrant’ı Aydın’a yerleşmeye ve kendisiyle birlikte hayvancılık yapmaya ikna etti. Geçen yıl dünyaevine giren çift, Umurlu Mahallesi’ndeki 15 büyükbaş hayvanlı çiftliklerinde mutlu bir yaşam sürüyor.

İşletme mezunu olan Sarah Durrant, İngiltere’deki ofis hayatını bırakıp Aydın’da hayvan sesleriyle uyanmayı seçti. Çiftliğin her işine el atan Durrant, süt sağmaktan peynir yapmaya, hayvan beslemekten yumurta toplamaya kadar her şeyi başarıyla yapıyor. Eşiyle birlikte kurbanlık satışı da yapan Durrant, bu hayata çok çabuk alıştığını söylüyor. Sarah Durrant, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, Türkiye’yi 30 yıldır tatil için ziyaret ettiğini ve Türkçeyi de burada öğrendiğini belirtti. Eşiyle aynı işi yapmanın çok keyifli olduğunu ifade eden Durrant, “Çok mutluyum, çok huzurluyum. Böyle bir yerde yaşıyorum. Bütün gün eşimle beraberim. Yani çok güzel zaman geçiriyoruz, hep beraberiz. En güzel şekli o. Aklımda hiç hayvancılık yoktu. Elbette ileride emekli olmak istiyordum. O hayal vardı ama böyle bir iş yapacağımı hiç hayal etmedim. 40 yıl düşünsem hiç aklıma gelmezdi böyle bir şey. Aşk işte….” dedi.

Sarah Durrant, plazadan Aydın’daki çiftliğe geçişinin aslında istediği hayatın bu olduğunu fark etmesini sağladığını anlattı. Çiftlikte çalışmanın onu rahatlattığını dile getiren Durrant, “Çalışıyoruz ama çalışıyoruz gibi gelmiyor. Bazen kendi kendime diyorum ‘Benim çalışmam lazım.’ Sonra diyorum ‘Bir dakika, ben çalışıyorum şu anda. Bu benim hayatım.’ Bu yani, bunu yapıyorum bütün gün. Çok mutluyum.” diye konuştu. İngiltere’deki yakınlarının ve dostlarının hayvancılık yaptığına inanamadığını aktaran Durrant, onlara çiftlikten fotoğraflar göndererek “Benim doğal ofisim burası.” mesajı attığını kaydetti. Türkiye’nin çok güzel bir ülke olduğunu vurgulayan Durrant, “Başta aşk, eşime olan aşk önemli. Türkiye’yi zaten çok seviyordum. İkisi birleşince ne mutlu bana, daha ne isteyebilirim ki hayattan?” dedi.

Kurban Bayramı’nda kurbanlık satarken bir kadının kendisini Karadenizli sandığını anlatan Durrant, İngiliz olduğunu söyleyince kadının çok şaşırdığını belirtti. Ergün Baldır ise eşinin hayvancılığı çok sevdiğini ve onunla çalışmanın kendisini mutlu ettiğini söyledi.

(AA)

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İngiltere’deki Ofis Hayatını Bırakıp Aydın’a Yerleşen İngiliz Gelin