Ayrault: Esad Rejimi’nin İdlib’de Kimyasal Silah Kullandığı Kesin

featured

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault, Esed rejiminin İdlib’teki saldırıda kimyasal silah kullandığının kesin olduğunu bildirdi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Esed rejiminin İdlib’te 4 Nisan tarihinde düzenlediği ve yaklaşık 100 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda kimyasal silah kullandığının kesin olduğunu bildirdi.

Elysee Sarayı’ndaki güvenlik konseyi toplantısının ardından Fransa istihbarat servislerinin elde ettiği delillerle ilgili bilgileri basınla paylaşan Ayrault, “Fransa istihbaratı tarafından elde edilen örneklere göre, Suriye rejimi lideri Beşşar Esed’e bağlı birlikler, şüphe götürmez biçimde 4 Nisan’daki saldırıda sarin sinir gazı kullanmıştır.” dedi.

“Elimizde önceki saldırılardan örnekler bazı vardı ve kıyas yapabildik”

Saldırıdaki metodun sadece rejim tarafından kullanıldığına dikkati çeken Ayrault, böylece saldırının sorumlusunu tespit ettiklerini kaydederek, “Biliyoruz çünkü elimizde daha önceki saldırılardan bazı örnekler vardı ve kıyas yapabildik.” şeklinde konuştu.

Esed rejiminin İdlib’teki kimyasal saldırısında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 100’e yakın kişi hayatını kaybetmişti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ayrault: Esad Rejimi’nin İdlib’de Kimyasal Silah Kullandığı Kesin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.