Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’den Laçın’da Tarihi Ziyaret

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’den Laçın’da Tarihi Ziyaret

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “büyük dönüş” programı çerçevesinde işgalden kurtarılan Laçın şehrine tarihi bir ziyaret gerçekleştirdi. Aliyev, yıllar sonra memleketlerine dönen Laçınlılara devletin inşa ettiği yeni evlerin anahtarlarını verdi.

Aliyev, Laçın’da yaptığı konuşmada, bugünün Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü olduğunu hatırlatarak, “Bugün Laçın şehri dünyanın en güzel şehirlerinden biri haline gelmiştir.” dedi.

Aliyev, Laçın’ın yaklaşık 8 ayda yeniden inşa edildiğini ve ilk etapta 764 ailenin yaşayabileceği 700 bina yapıldığını söyledi. Aliyev, ikinci etap çalışmalarının da devam ettiğini ve şehirde bin 100 kişiye istihdam sağlayacak iş yerlerinin kurulduğunu belirtti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Ermenistan ile barış müzakerelerinin de olumlu ilerlediğini ve Ermenistan’ın Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü tanıdığını kaydetti. Aliyev, “Eminim ki yakın gelecekte, Ermenistan bir daha hile yapmaz ve tutumunu değiştirmezse bir barış antlaşması imzalanabilir.” ifadesini kullandı.

Aliyev, Karabağ’daki Ermenilerin artık ayrılıkçı hayallerden vazgeçmesi gerektiğini de vurgulayarak, “Geriye tek bir yol kalıyor. Azerbaycan yasalarına uymak, Azerbaycan’ın sadık normal vatandaşı olmak.” dedi.

Aliyev, Karabağ’daki sözde yöneticilerin kendilerini parlamento, cumhurbaşkanı veya bakan olarak görmelerinin komik olduğunu da sözlerine ekledi. Aliyev, “Biz şimdilik tahammül ediyoruz. Ancak herkes çok iyi biliyor ki, bugün o bölgede her türlü operasyonu yapma imkanımız var.” diye konuştu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’den Laçın’da Tarihi Ziyaret