Azerbaycan ile Rusya Arasında Karabağ Krizi

featured

Azerbaycan ile Rusya Arasında Karabağ Krizi Azerbaycan‘dan, Ukrayna’ya gönderilen insani yardımla ilgili Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Dağlık Karabağ” ifadesinin kullanılması Azerbaycan’da rahatsızlık yarattı.

DHA’da yer alan habere göre Azerbaycan’da “Dağlık Karabağ” isimli bir idari ve bölgesel bir birimin bulunmadığını belirten Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın dünkü açıklamasında, “Rusya Federasyonu, Azerbaycan’ın toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve sınırlarının dokunulmazlığına desteğini üst düzey açıklamalarla defalarca ilan etti. Ayrıca bu pozisyon iki ülke arasında imzalanan ilgili belgelerde de teyit edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı açıklamasına şöyle devam etti; “Bu tür açıklamalar Azerbaycan-Rus ilişkilerine zarar verebilir ve Rus barış güçlerinin geçici olarak konuşlandığı Azerbaycan topraklarında durumun daha da kötüleşmesine yol açabilir.

Azerbaycan Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı, Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı’nı Azerbaycan Cumhuriyeti’nde bulunmayan idari ve bölgesel birimler adı altında ülkemizin egemen topraklarına atıfta bulunma uygulamasını durdurmaya çağırıyor.”

Daha fazla haber için : www.sabithaber.com

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Azerbaycan ile Rusya Arasında Karabağ Krizi