Azerbaycan, Karabağ’da Antiterör Operasyonu Başlattı

Azerbaycan, Karabağ’da Antiterör Operasyonu Başlattı

Azerbaycan, Karabağ’da Ermenistan’ın provokasyonlarına karşı harekete geçti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, bölgede anayasal yapıyı yeniden tesis etmek için antiterör operasyonu başlattığını duyurdu. Operasyonda sivillerin ve altyapı tesislerinin hedef alınmadığı, sadece Ermeni silahlı kuvvetlerinin mevzilerinin ve askeri altyapılarının yok edildiği belirtildi. Operasyonun Türkiye ve Rusya’ya bildirildiği de kaydedildi.

Ermenistan ateş açtığını iddia etti

Ermenistan ise Azerbaycan’ın ateş açtığını iddia etti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, bu iddianın gerçek dışı olduğunu ve Ermenistan’ın Ağdam bölgesindeki Azerbaycan mevzilerine topçu ateşi açtığını açıkladı. Bakanlık, ilgili birimlerin müdahale tedbirleri aldığını bildirdi.

Azerbaycan barış için Ermeni güçlerin çekilmesini istedi

Azerbaycan, Ermeni güçlerinin 10 Kasım 2020’de imzalanan üçlü bildirinin hükümlerine aykırı olarak Karabağ’da varlığını sürdürmesinin bölgesel barış ve istikrara ciddi tehdit oluşturduğunu vurguladı. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, barışın tek yolunun Ermeni güçlerin bölgeden tamamen çekilmesi ve ayrılıkçı rejimin sonlandırılması olduğunu söyledi.

Rusya operasyondan haberdar

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Rusya’nın Karabağ’daki operasyon ışığında Azerbaycan ile temas halinde olduğunu ve Azerbaycan’ın Rusya’ya bilgi verdiğini ifade etti. Zaharova, Moskova’nın yakında konuyla ilgili bir açıklama yapacağını duyurdu.

Karabağ’da artan gerilim

Karabağ’da yaşanan gelişmeler, bölgede geçen yıl sona eren çatışmanın ardından artan gerilimin bir yansıması olarak görülüyor. Çatışma, Azerbaycan’ın Karabağ’ın büyük bir kısmını ve çevresindeki toprakları Ermenistan’dan geri almasıyla sonuçlanmıştı. Rusya’nın arabuluculuğunda imzalanan üçlü bildiriyle bölgeye Rus barış gücü konuşlandırılmıştı.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Azerbaycan, Karabağ’da Antiterör Operasyonu Başlattı