Azerbaycan Türk Ocağı Kuruldu

featured

21 Eylül 2019’da kurulan Azerbaycan Türk Ocağı, Azerbaycan bakanlar kurulunun onayıyla geçtiğimiz günlerde resmen faaliyete başladı. Azerbaycan Türk Ocağı’nın başkanı ise Akif Aşırlı seçildi.

Başkan Aşırlı yaptığı açıklamada;

“Yeni bir dönem başladı, kurduğumuz Azerbaycan Türk Ocağı resmi olarak Adalet Bakanlığı’na tescil edildi. İlk milli teşkilat 1918 yılında Bakü’de Ahmed Cevad, Abdulla Şaig, Abasgulu Kazımzade, Kerbela Veli Mikayilzade tarafından kurulmuştur.Cumhuriyetin ilk sivil toplum örgütü olan bu teşkilat büyük eğitim çalışmaları yürütmüştür.Türkiye’den öğretmenler davet etmek, milli ders kitapları yazmak, Milli Ordumuz için gönüllü olmak Azerbaycan Türk Ocağının temel amacı Türk edebiyatının katılımı ve tanıtımıdır. Bu tarihi yaşatmaya çalıştık Azerbaycan Türk Ocağını kuran büyük şahsiyetlerin varisleri – Ali Bey Hüseynzadeh’in yeğeni Cemila Hüseynzadeh, Ahmed Cevad’ın torunu Anar Akhundzadeh, Abdulla Saig’in torunu Ülker Talibzadeh, milletvekilleri Ganira Pashayeva, Javanshir Basın Konseyi Başkanı Feyziyev Azerbaycan-Türk İşadamları Birliği Başkanı Cemal Yang, rahmetli dostumuz İrfan Çiftçi, Firdovsiya Ahmadova, Yusif Nazarli ve dürüst bir bilim adamının hayatının simgesi haline gelen hizmetkarınız, şevkle ve kararlılıkla organizasyonun restorasyonuna başladı. Bilim insanı Ahmed Caferoğlu’nu anma ve konferans yaptık.
İnşallah yapacağımız işler hala önümüzde… Türkiye’de 90’dan fazla teşkilatı bulunan Türk Türk Ocakları ile birlikte Azerbaycan Türk Ocağı’nın hala yapacak çok işi var, Allah bize yardım etsin!” ifadelerini kullandı.

Türk Dünyası için hayırlı olması dileklerimiz ile.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Azerbaycan Türk Ocağı Kuruldu