Azerbaycan’da Askeri Mühimmat Deposunda Patlama

featured

Azerbaycan’da askeri mühimmat deposunda patlama meydana geldiği bildirildi. Azerbaycan Ordusuna ait mühimmat deposunda sabah saatlerinde başlayan yangın şiddetli patlamalarla devam ediyor. Bölgeden alınan kesin olmayan son haberlere göre askeri tesiste görevli iki kişinin hayatını kaybettiği söyleniyor.

Azerbaycan başkenti Bükü’nün 100 km batısında Gilazi bölgesinde bulunan askeri fabrika ve mühimmat deposunda sabahın erken saatlerinde ilk önce dumanlar yükselmeye başladı. Kısa bir süre sonra burada stoklanmış bomba ve füzelerin bir biri ardından infilak etmeye başlamasıyla bölge savaş alanına döndü.

Askeri tesisin 3 km uzağında bulunan köydeki evlere patlayan mühimmatın parçaları düşmeye başlaması üzerine sivillerin tahliyesine başlandı. Görgü tanıklarına göre depoda daha dumanlar yükselmeye başladığı sırada burada çalışan personel tahliye edildi. Ancak 2 kişinin hayatını kaybettiği gelen haberler arasında.

Mühimmat deposunda çıkan yangın, Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından da doğrulandı.

Bu arada patlayan mühimmatlar Azerbaycan’ı Rusya’ya bağlayan yola da düşmeye başlaması üzerine Rusya ile kara yolu bağlantısı geçici bir süreyle ulaşıma kapatıldı. Yangının çıkış nedeni hakkında resmi makamlardan henüz bir açıklama yapılmadı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Azerbaycan’da Askeri Mühimmat Deposunda Patlama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.