Azerbaycan’da Karabağ Zaferi’nin 3. Yıl Dönümü Kutlamaları

Azerbaycan'da Karabağ Zaferi'nin 3. Yıl Dönümü Kutlamaları

Azerbaycan, 8 Kasım 2020’de Ermenistan işgalinden kurtardığı Şuşa şehrinin yıldönümünü ve Zafer Günü’nü coşkuyla kutluyor. Azerbaycan halkı, 44 gün süren İkinci Karabağ Savaşı’nda elde edilen zaferin gururunu yaşarken, başkent Bakü ve diğer şehirlerde yürüyüşler düzenledi. Yürüyüşlere, Azerbaycan ordusu, Karabağ Savaşı gazileri ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüş öncesinde, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, Azerbaycan Milli Marşı okundu.

Askeri bandonun marşlar eşliğinde yapılan yürüyüşlerde, Azerbaycan bayrakları taşındı. Bakü’nün Haydar Aliyev Sarayı, Şehitler Hiyabanı, Musabeyov Parkı ve Semed Vurgun Caddesi çevresinde gerçekleştirilen yürüyüşlerin yanı sıra, Gence, Berde, Fuzuli, Laçın ve Zengilan’da da yürüyüşler yapıldı. Azerbaycan ordusu, 27 Eylül 2020’de Ermenistan’ın saldırılarına karşı başlattığı karşı saldırıda, 300’den fazla yerleşim birimini işgalden kurtardı.

Karabağ’ın sembol şehri Şuşa’nın kurtuluşu, Ermenistan ordusunun çöküşüne ve 10 Kasım 2020’de yenilgiyi kabul etmesine yol açtı. Ermenistan, Azerbaycan topraklarından çekileceğini ve Ağdam, Kelbecer ve Laçın illerini boşaltacağını bildiren anlaşmaya imza attı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 10 Kasım’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat tarihi olması nedeniyle, Zafer Günü’nü 8 Kasım olarak ilan etti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Azerbaycan’da Karabağ Zaferi’nin 3. Yıl Dönümü Kutlamaları