Azerbaycan’da “Türk Ordusu, Gitme Kal” Mitingi

featured

Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de Türk Silahlı Kuvvetlerine sevgi gösterisi. Azerbaycan Türkleri, tatbikat için Azerbaycan’da bulunan Türk Ordusunun ülkede kalması için sokaklara indi.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında gerilim Temmuz ayında tırmanışa geçti. Ermenistan’ın Azerbaycan sınırdaki mevzilerine top atışıyla başlattığı saldırı karşılıklı çatışmaya dönüşerek geri püskürtülmüştü. Türkiye, kardeş Azerbaycan’ın yanında yer alarak, Türk Silahlı Kuvvetlerini ortak tatbikat için Azerbaycana göndermişti. Azerbaycan’da büyük sevinçle karşılanan Türk ordusu, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleriyle bir dizi tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikatların ardından yurda dönmeye hazırlanan Türk ordusu için Azerbaycan Türkleri sokaklara inerek, “Türk ordusu gitme, kal!” eylemi gerçekleştirdi. Eylemciler Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Azerbaycan’da üs kurmasını istediklerini dile getirdiler.

“Bir Ananın İki Evladıyız”

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı mitingte katılımcılar kameralara da konuştu. Azerbaycan’ın Karabağ topraklarının işgal altında olduğuna dikkat çeken bir eylemci, “Türk ordusu var olsun. Onlar bizim kardeşlerimiz. Yurdumuz işgal altında. Bu işgale artık son vermek gerek.” dedi. Bir başka eylemci de “Biz bir ananın iki evladıyız. Türk ordusunun burada kalmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Azerbaycan’da “Türk Ordusu, Gitme Kal” Mitingi