Azerbaycan’dan Vatandaşlara İran’a Seyahat Uyarısı

Azerbaycan’dan Vatandaşlara İran’a Seyahat Uyarısı

Azerbaycan Vatandaşlarına İran Uyarısı: Zorunlu Olmadıkça Gitmeyin Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne Ocak 2023’te yapılan silahlı saldırının ardından Azerbaycan vatandaşlarını İran’a seyahat konusunda uyardı. Bakanlık, İran’ı ziyaret etmelerinin zorunlu olmadığı sürece kaçınmalarını, gidenlerin ise güvenlik kurallarına dikkat etmelerini istedi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, bakanlıktan yapılan açıklamada, İran’da bulunan Azerbaycan vatandaşlarının ihtiyaç halinde Azerbaycan’ın Tebriz Başkonsolosluğu ile iletişime geçebilecekleri belirtildi.

AZERBAYCAN BÜYÜKELÇİLİĞİNİN FAALİYETLERİ DURDURULDU

Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne 27 Ocak’ta gerçekleştirilen silahlı saldırıda büyükelçiliğin güvenlik şefi ölmüş, iki güvenlik personeli yaralanmıştı. Azerbaycan saldırıyı ‘terör eylemi’ olarak tanımlamış ve Tahran Büyükelçiliği’nin faaliyetlerini durdurmuştu. İki ülke arasında karşılıklı suçlamalar yapılmış, Azerbaycan dört İranlı diplomatı, İran da dört Azerbaycanlı diplomatı ‘istenmeyen kişi’ ilan etmişti.

Bu olayların ardından Azerbaycan’da İran istihbaratına bağlı olduğu iddia edilen kişilere yönelik operasyonlar da gerçekleştirilmiş, çok sayıda kişi tutuklanmıştı. Azerbaycan’da İran karşıtı görüşleriyle tanınan siyasetçi Fazıl Mustafa, 28 Mart’ta evinin önünde silahlı saldırı sonucu yaralanmış, Azerbaycan makamları saldırıyı İran kaynaklı ‘terör saldırısı’ olarak değerlendirmişti. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de bir konuşmasında, ‘Azerbaycan ile İran ilişkilerinin hiç olmadığı kadar kötü olduğunu’ ifade etmişti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Azerbaycan’dan Vatandaşlara İran’a Seyahat Uyarısı