• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Bağcılar’da Özbekistan Kültür Gecesi düzenlendi

featured

Bağcılar’da Özbekistan Kültür Gecesi düzenlendi. Dün akşam Başkanlık Konferans Salonu’nda Bağcılar Belediyesi tarafından organize edildi. Her yaştan davetli, program başlamadan önce ellerinde Türkiye ve Özbekistan bayraklarıyla salonu doldurdu. Yoğun ilgi gören etkinliğe Özbekistan İstanbul Başkonsolosu Amirsaid Agzamhodcaev, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Eski Bakanı İdris Güllüce, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’in sivil toplum kuruluşlarından sorumlu danışmanı Muharrem Erdal, Özbekistan Kültür Dayanışma ve İş Birliği Derneği Başkanı Çokay Koçar ile iş adamları da katıldı.

“Yeni bir sayfa açılıyor”

İki ülkenin marşlarının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Agzamhodcaev, “Çok güzel bir gece yaşıyoruz. Buradaki amacımız Özbekistan kültürünü tanıtmak ve Türkiye kültürüyle ne kadar yakın olduğunu göstermek. Şu anda Özbekistan ile Türkiye arasında yeni bir sayfa açılıyor. Bugün burada sadece kültür akşamı değil turizm çalışmalarımızı ve yatırım konusunda imkanları gösteren stantlarımız da var. İlişkilerimizi geliştireceğiz ve ileriye taşıyacağız” dedi.

Muharrem Erdal ise “İstanbul’da yaşayan Özbekistanlı kardeşlerimizi saygıyla selamlıyorum. Tarihi İpek Yolu üzerindeki Özbekistan ile aramızda hem tarih hem kültür olarak ortak değerlerimiz var. Ülkemizdeki Özbek kardeşlerimizle huzur içinde yaşıyoruz” diye konuştu. Konuşmanın ardından Erdal’a yöresel kıyafet giydirildi.

Konser de verildi

Sahneye çıkan Özbekistanlı ünlü sanatçılar, bir konser verdi. Salonu dolduran izleyiciler de Türk ve Özbek şarkılara eşlik etti. Gecenin sonunda katılımcılara Özbekistan milli yemekleri de ikram edildi.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bağcılar’da Özbekistan Kültür Gecesi düzenlendi