Bahçeli’den Sezen Aksu tepkisi: “Serçeysen serçeliğini bil, sakın kuzgunluğa heves etme”

featured

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunarak gündemine, Sezen Aksu’ya aldı. Bahçeli, Sezen Aksu!yu sert bir dille eleştirerek; “Serçeysen serçeliğini bil, sakın kuzgunluğa heves etme” dedi.

İşte Devlet Bahçeli’nin konuşmasından satırbaşları;

  • – Kazakistan’ın tek merkezden kurgulanmış terörist saldırılar neticesinde taviz üstüne taviz vermesi hedeflenmiştir.
  • Kazakistan’da etkili olan krizin bölgesel direnci test ettiği ortadadır.
  • İç ve dışı dinamikleri doğru analiz etmeden Kazakistan’ın maruz kaldığı tehditleri anlamamız zordur. Kazakistan’da olayların önü alınmıştır. Emperyalist çevrelerin bundan sonra da boş durmayacağı kesindir. Soğuk Savaş döneminin tarihi bir simetrisi yaşanmaktadır. Hedefte Türk-İslam coğrafyaları bulunmaktadır.
  • Kazakistan’daki istikrarsızlıklara karşı Türk Devletleri Teşkilatı sorumlu bir tavır takınmıştır. Temennim bundan sonra ilk iş olarak, Türk Devletleri Teşkilatı üye ülkeleri arasında askeri iş birliği ve ittifak şartlarının, egemenlik hak ve çıkarlarına karşılıklı saygı temelinde inşa edilmesidir.
  • Sınırlarımız ayrı olabilir, coğrafyalarımız ayrı olabilir, ülkelerimiz de ayrı olabilir. Ama kaynağımız aynıdır, kaderimiz aynıdır, milletimiz aynıdır. Adı da Türk milletidir. Su uyusa da düşman asla uyumayacaktır. Bizim nazarımızda Ankara neyse Bakü, Nursultan, Lefkoşa odur. Milletimiz aynıdır adı da Türk milletidir.
  • Türkmenler, Kürtler ve Araplar gibi Irak’ın kurucu unsurundan biridir. Türkmensiz bir Irak yaralıdır, yetimdir. Irak Türkmenleri siyasi baskılardan etkilenmiştir. Türkmensiz bir Irak yaralıdır, yarımdır, yetimdir. Kerkük Türk’tür, başka söze gerek yoktur. Türk’ün Şii’si olmaz, Türk’ün Sünni’si olmaz. Türk Türk’tür. Türkmen Türkmen’dir.
  • Türk düşmanlığı kıtaları dolaşırken bir de mezhep çetelesi mi tutacağız?
    – (Enes Kara) Siyasi ve ideolojik yargılarla istismar edilmiştir. Bir gencimizin girdiği ruhi bunalımdan çıkamayarak intihar etmesi bizi derinden yaralamıştır. Daha öncesinden yayınladığı videoda bir cemaat yurdunda kaldığını ifade etmiştir. TCMB’ye geçen dönemden sunduğumuz ruh sağlığı kanun teklifinin bir an önce görüşülüp uygulamaya girmesini bekliyoruz. İstismarın her zeminde karşısındayız. Malum intihar vakası ne ilk ne son olacak, üzerinde durmak istediğimiz asıl mevzu olayın siyasi hesaplaşmaya konu edilerek, intikam aracına dönüştürülmesidir. Bu doğru değildir. Yüreğimizin sızladığı bir intihar olayı üzerinden fırsatçılık yaparak inancımızı tahtip etmeye kadar dillerini uzatanlar, samimiyet iflası yaşayan ilkesizlerdir. CHP’nin sürekli gündemde tuttuğu Enes Kara intiharı, kolektif bir saldırı haline getirilmiştir.
  • Tarikat ve cemaatler devletle rekabete meyletmedikten, devleti ele geçirme hatasında düşmedikten sonra sosyolojik bir realite olarak hayatın olağan akışı içinde var olmaya devam edeceklerdir. Bizim derdimiz, tarikat ve cemaatlerden ziyade dinimize yönelik sinsiliktir.
  • Devletin en temel görevlerinden biri de öğrenci yurdu inşa ederek öğrencilerimizin ihtiyaçlarını köklü çözümlerle karşılamaktır. Öğrenci kisvesine bürünmüş odakların yurt sorunu üzerinden öğrenci yurdu kampanyası yürüttükleri açıktır.
  • Hazreti Adem ile Havva‘ya cahil diyen sanatçıya diyorum ki, serçeysen serçeliğini bil, sakın kuzgunluğa heves etme. Bu sanatçıya diyorum ki, serçeysen serçeliğini bil, sakın kuzgunluğa heves etme.
  • “Kılıçdaroğlu peygamber soyundandır” sözü manevi dolandırıcılık ve siyasi kalpazanlıktır. Münafıkça bir uydurmadır.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bahçeli’den Sezen Aksu tepkisi: “Serçeysen serçeliğini bil, sakın kuzgunluğa heves etme”