Bahçeşehir nerede?

featured

Bahçeşehir nerede Bahçeşehir, İstanbul’un ve Türkiye’nin ilk uydu kenti olarak biliniyor. Son yıllarda yapılaşma sürecinin hız kazanmasıyla, çevresini oldukça büyüttü ve büyütmeye devam ediyor. Bu haberimizde Bahçeşehir nerede ve Bahçeşir nereye bağlı sorularına yanıt aradık… İşte Bahçeşehir nerede?

Bahçeşehir nereye bağlı

Bahçeşehir, Başakşehir’e bağlı bir semttir. Tarihçesi şöyledir, Başakşehir 1. ve 2. etapları, Altınşehir merkezi, Güvercintepe, Şahintepe mahalleleri ve Kayabaşı köyü Küçükçekmece Belediyesi’ne, 4. etap ve 5. etap’ı Esenler Belediyesi’ne, Bahçeşehir ise Büyükçekmece ilçesine bağlı bir belde belediyesi durumundaydı. Fakat son yapılan düzenlemelerle bu semtler birleştirilerek Başakşehir ilçesi kuruldu.

Başakşehir’in kuzeyi ormanlarla kaplıdır. Bunun dışında, bitki örtüsü bozkır ve çalılıklardan oluşur. Sazlıdere vadisi oldukça zengin bitki örtüsüne sahiptir. Sazlıdere baraj gölü ilçe sınırları içindedir. Sazlıdere akarsuyu buradan doğup Küçükçekmece gölüne akar. Ancak atık sular nedenıyle cazibesini kaybetmişdir. Ayamama deresi de ilçe sınırları içinde doğar. Bahçeşehir’den de Ispartakule deresi geçmekdedir. İlçede henüz herhangi bir ağaçlandırma alanı yoktur.

Bahçeşehir nasıl gidilir

Bahçeşehir nasıl gidilir Bahçeşehir’e İETT’Nin E-58 (ESENKENT BAHÇEŞEHİR – MECİDİYEKÖY), 76E (BOĞAZKÖY / BAHÇEŞEHİR – TAKSİM) ve E-57 (ESENKENT BAHÇEŞEHİR – BAKIRKÖY) hatlı otobüsleriyle gidebilirsiniz. Bunun dışında Esenyurt ve Küçükçekmece’den Bahçeşehir minibüsüyle de gidebilirler… Bahçeşehir’e giden metro hattı şu an yok. Ancak yakında hizmete açılacak olan M7 Metro hattıyla da Bahçeşehir’e ulaşılabilecek…

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bahçeşehir nerede?