Bakan Bayraktar: En Az 400 Bin Kamyona İhtiyacımız Var

Bakan Bayraktar: En Az 400 Bin Kamyona İhtiyacımız Var

Erzincan’ın İliç ilçesinde yaşanan trajik altın madeni kazasının ardından, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bölgeye giderek durum hakkında bilgi verdi. Bakan Bayraktar, mahsur kalan 9 işçiye ulaşmak için yoğun çabaların sürdüğünü belirtti. “Burası halen çalışan bir yapı, belli alanlarda heyelan tehlikesi devam ediyor. Özellikle büyük kütlenin olduğu alanda çalışırken, çalışanların güvenliğine önem veriyoruz. Yaklaşık 10 milyon metreküplük toprak kütlesinden bahsediyoruz. En az 400 bin kamyona ihtiyacımız var bu büyüklükte bir kütleyi kaldırmak için,” dedi.

Bakan Bayraktar, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile birlikte maden işçilerinin ailelerini ziyaret ederek onları bilgilendirdiklerini ve teselli etmeye çalıştıklarını söyledi. Çevre ile ilgili sorulara yanıt veren Bayraktar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ve diğer ilgili kurumların herhangi bir halk sağlığı veya çevre zararını önlemek için gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti.

“Şirketin temsilcileri burada değil”

Bakan Bayraktar, madenin işletmecisi konusunda da görüşlerini paylaştı. “Biraz işletmeci şirketin yönetim düzeyinde özellikle zafiyet içerisinde olduğunu görüyoruz. Çünkü hala söz konusu yabancı şirketin temsilcileri burada değil,” diye konuştu.

Ayrıca, müfettişlerin yoğun bir mesai harcadığını ve olayın nedenlerinin ve sorumlularının belirlenmesi için çalıştıklarını dile getirdi. Sorumlu bir yöneticinin daha gözaltına alındığını ve gözaltı sayısının 8’e çıktığını söyleyen Bayraktar, hukuki süreç ve bakanlıklar düzeyinde incelemelerin devam ettiğini ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise, “Aziz milletimiz ve Erzincan’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bakanlık olarak olayın ortaya çıktığı andan itibaren buradayız. Öncelikli hedefimiz; madencilerimize, kardeşlerimize ulaşmak,” diyerek devam eden arama kurtarma çalışmalarına vurgu yaptı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bakan Bayraktar: En Az 400 Bin Kamyona İhtiyacımız Var