Bakan Elvan’dan Merkez Bankası Mesajı

featured

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Merkez Bankası’nın dün aldığı 4.75 puanlık faiz artırma kararını ”Fiyat istikrarını sağlayacak politikaları ve araçları belirleme ve uygulama görevi Merkez Bankası’na aittir. Merkez Bankası, şeffaflığı ve öngörülebilirliği artırarak önümüzdeki dönemde sade bir para politikası çerçevesi benimseyeceğini ilan etti” sözleriyle değerlendirdi. Elvan başta finansal kurumlar olmak üzere ilgili tüm kurumların idari kapasitelerini güçlendirip, operasyonel yetkinliklerini artıracaklarını söyledi.

Şeffaflık Artırılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Merkez Bankası’nın dün aldığı 4.75 puanlık faiz artırma kararının ardından bugün yaptığı yazılı açıklamada bankanın bağımsızlığına vurgu yaptı. Elvan ”Fiyat istikrarını sağlayacak politikaları ve araçları belirleme ve uygulama görevi Merkez Bankası’na aittir. Merkez Bankası, şeffaflığı ve öngörülebilirliği artırarak önümüzdeki dönemde sade bir para politikası çerçevesi benimseyeceğini ilan etti” dedi.

“Serbest Piyasada Oluşmasını Önemsiyoruz”

Elvan “Aracılık maliyetlerinin düşürülmesini ve kredi ile mevduat piyasalarındaki fiyatlamaların serbest piyasa mekanizması içerisinde oluşmasını önemli bir husus olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Lütfi Elvan’ın göreve gelmesiyle birlikte Türk lirası değer kazanmıştı.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bakan Elvan’dan Merkez Bankası Mesajı