Bakan Koca Kılıçdaroğlu’na “O Sözleri Söylememeli” Yanıtı

featured

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüste gerçek sayıların açıklanandan daha fazla olduğunu belirten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Erdoğan doktor değil ki, sen neden ondan talimat alıyorsun?” sözlerine yanıt verdi.

Koca, “CHP Genel Başkanı o sözleri söylememeli” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul’da geçen haftaya göre yüzde 32 vaka artışı olduğunu belirten Koca, “Ankara, memur kenti olduğu için yazın şehir dışına ciddi nüfus hareketi oldu. Geriye dönüşlerle birlikte giderek vaka artış tablosu başladı. Düğün vb. etkinlikler de ana kaynak haline geldi” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisia (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koronavirüs salgınında gerçek sayıların, açıklanandan çok daha fazla olduğunu belirtmişti. Fahrettin Koca’nın Erdoğan’dan talimat aldığını söylemesiyle güvenini kaybettiğini kaydeden CHP lideri, “Erdoğan doktor değil ki, sen neden ondan talimat alıyorsun?” ifadelerini kullanmıştı.

Fahrettin Koca, Kılıçdaroğlu’nun bu eleştirilerine yanıt verdi. Koca, “Dünya, solunum sıkıntısı olmayanı hastaneye almıyor. Covid’de 10 vakadan 8’i belirti vermiyor, 1’i hafiforta düzeyde atlatıyor, 1’i de hastanede tedaviye alınıyor. Batı ülkeleri bu 8’le uğraşmıyor. Biz ise sürekli tarama yapıyor o 8’i izole ediyoruz. Tarama yaptıkça vaka artıyor. CHP Genel Başkanı o sözleri söylememeli” açıklamasında bulundu.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bakan Koca Kılıçdaroğlu’na “O Sözleri Söylememeli” Yanıtı