Bakan Mustafa Varank’tan 3-4 gün boyunca belimde silahla dolaştım itirafı

featured

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ameliyat olacağı günlerde, 7 Şubat MİT krizi ile uğraşıyorduk. Hastanede sadece Cumhurbaşkanımızın ailesi vardı. Hiç unutmuyorum, 3-4 gün boyunca hastanenin izole edilmiş katında belimde silahla dolaştım” dedi.

O döneme ait bir hatırasını da aktaran Varank, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın ameliyat olacağı günlerde, 7 Şubat MİT krizi ile uğraşıyorduk. Açıkçası kime güvenebileceğimizi bilmediğimiz puslu günlerdi. Cumhurbaşkanımızın ameliyatının günü, yeri, saati, koruma polislerine dahi bildirilmemişti. O gün hastanenin içinde sadece Cumhurbaşkanımızın ailesi vardı. Hiç unutmuyorum, 3-4 gün boyunca hastanenin izole edilmiş katında belimde silahla dolaştım. Sonradan anladık ki bu ameliyatın tarihini bir şekilde öğrenen FETÖ bundan faydalanmaya çalışmıştı. Savcılar, MİT Müsteşarımızı ifadeye çağırıp daha sonra tutuklamak üzere hareket ediyorlardı. Cumhurbaşkanımız, dakikalar sonra ameliyathaneye inecek olmasına rağmen aklında kendi sağlığı değil bu mesele vardı. Hakan Bey’i, ilgili kişileri arayarak bu apaçık operasyona asla teslim olunmaması ve ifadeye gitmemesi talimatını verdi.”

“Bu süreçte kan donduran olaylar yaşadık”

Varank, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında bu örgüte karşı sesinin çıkmasının FETÖ’yü çok rahatsız ettiğini, hainliklerine karşı duruşunun, mücadelesinin, onlar için bir tehdit olduğunu ve hem kendisini itibarsızlaştırmak hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı başında çalıştığı için kendisi üzerinden Erdoğan’ı takip altına alabilmek için sahte isimlerle, uydurma dosyalarla telefonlarını dinlediklerini ifade etti.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bakan Mustafa Varank’tan 3-4 gün boyunca belimde silahla dolaştım itirafı