Bakan Yumaklı’dan Kocaeli’deki TMO Silosu Patlaması Hakkında Açıklama

Bakan Yumaklı’dan Kocaeli’deki TMO Silosu Patlaması Hakkında Açıklama

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kocaeli’de Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda meydana gelen patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Yumaklı, patlamanın toz sıkışmasından kaynaklandığını ancak soruşturmanın devam ettiğini söyledi. “Şu an itibarıyla bu patlamanın toz sıkışmasından kaynaklı teknik bir boyutunun olduğunu değerlendiriyoruz ancak tabii ki bizim görevimiz tüm yönleriyle, hiçbir eksiklik kalmaksızın bunun araştırılmasını temin etmek.” diyen Bakan Yumaklı, patlamada hayatını kaybeden işçi Ekrem Kalkan için taziyelerini iletti. “Kendisine Rabb’imden rahmet, ailesine de sabırlar diliyorum.” diyen Bakan Yumaklı, yaralıların durumunun iyi olduğunu ifade etti.

“Diğer yaralılarla alakalı herhangi bir onların hayati tehlike oluşturacak durumları yok” diyen Bakan Yumaklı, ayrıca patlamada zarar gören ürün miktarının Türkiye’nin gıda arz güvenliğini tehdit etmediğini belirtti. “Burası 90 bin tonluk kapasitesi olan içinde 75 bin ton ürünün olduğu bir silo grubu. Toplamda da etkilenen ürün 15 bin ton, yani 22 milyon tonluk üretimin yapıldığı Türkiye’de 15 bin tonu, Türkiye’nin gıda arz güvenliğine bir tehdit veya işte artık bir sorun teşkil edecek bir unsur olarak göstermek konuyu bilmemekten kaynaklı, sadece bunu söyleyebilirim.” diyen Bakan Yumaklı, konuyu bilmeyenlerin spekülasyon yapmaması gerektiğini vurguladı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bakan Yumaklı’dan Kocaeli’deki TMO Silosu Patlaması Hakkında Açıklama