Bakan Yusuf Tekin: “Sınıf Tekrarı ve Devamsızlık Affında Taviz Yok”

Bakan Yusuf Tekin:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin sınıf tekrarı ve devamsızlık konularında alınan kararların kesin olduğunu vurguladı. Bakan Tekin ve diğer eğitim yöneticileri, Ankara Gölbaşı’ndaki Mogan MTAL Uygulama Oteli’nde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıda, eğitim politikalarının etkin bir şekilde yürütülmesi için yapılan çalışmalar ele alındı. Bakan Tekin, eğitim alanındaki her projenin ve adımın dikkatlice planlandığını ve takip edilmesi gerektiğini belirtti.

Tekin ayrıca, eğitimde paydaşların önemine değinerek, herkesle iletişim kanallarının açık tutulması gerektiğini vurguladı: “Bana ulaşmak isteyen herhangi bir yönetici, öğretmen, öğrenci veya velimizle gerek yüz yüze gerekse farklı iletişim kanallarıyla görüşme imkanı sağlayabiliyorsak sizlerden de aynı hassasiyeti göstermenizi ve size ulaşmak isteyen herkesle iletişiminizi açık tutmanızı istiyorum. İsteyen herkesin il müdürümüze ulaşması gerekiyor, ulaşmak isteyip de ulaşmayan kimse kalmasın istiyorum.”

Deprem bölgelerine yapılan yatırımların önemine değinen Bakan Tekin, bu bölgelerin yaralarının “asrın birlikteliği” anlayışıyla sarılmaya devam edileceğini ifade etti. Ayrıca, yerel düzeyde projelerin geliştirilmesi ve eğitim politikalarının uygulanması konusunda mevzuat değişikliklerine dikkat çekti.

Dijital Bağımlılığa Karşı Geleneksel Oyun Teşviği

Bakan Tekin, okulların bahçelerinde düzenlemeler yaparak çocukların geleneksel oyunlarla vakit geçirmelerini teşvik etmeyi hedeflediklerini, böylece obeziteyle mücadele ve dijital bağımlılıktan uzaklaşmayı amaçladıklarını söyledi. Ayrıca, her dönemin son haftasını “etkinlikler haftası” olarak ilan ettiklerini ve öğrencilerin bu etkinliklerden yararlanmalarını istediklerini belirtti.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için, müfredat ve ders kitaplarına uygun soruların hazırlanması konusunda da bilgi verildi. Öğretmenlerin bu sürece dahil edildiğini belirten Tekin, soru havuzunun eğitim müfredatına uygun olacağını vurguladı.

Son olarak, mesleki ve teknik eğitim alanında yeni model çalışmalarının devam ettiğini belirten Tekin, “Türkiye’nin her bölgesinde eğitim alan meslek liselilerin istihdamının kolaylaştırılması için ‘bölge’, ‘ihtisas’, ‘sektör içi’ ve ‘sektöre entegre’ olmak üzere 4 yeni okul programını hayata geçirdik. Bu doğrultuda illerde de gerekli çalışmalar yapılması önemli.” dedi.

Toplantıda, genel müdürler ve il milli eğitim müdürleri de kendi alanlarıyla ilgili sunumlar yaparak fikir alışverişinde bulundu. Bakanlık yöneticileri ve 81 ilin milli eğitim müdürlerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, eğitim alanında karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları da tartışıldı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bakan Yusuf Tekin: “Sınıf Tekrarı ve Devamsızlık Affında Taviz Yok”