Balıkesir’de Belediye Çalışanı 4 Kişiyi 15,5 Milyon Lira Dolandırdı

Balıkesir’de Belediye Çalışanı 4 Kişiyi 15,5 Milyon Lira Dolandırdı

Balıkesir’de belediye çalışanı B.A. (28), tanıştığı kuyumcuları ve arkadaşlarını altın ve para alarak dolandırmakla suçlanıyor. Toplam 15,5 milyon lira değerindeki vurgunun ardından B.A. hakkında 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Savcılık, iddianamesinde B.A.’nın siyasi kimliğini ve konumunu kullanarak mağdurlara güven verdiğini belirtti.

Edinilen bilgiye göre olay şöyle gelişti: B.A., bir süre önce kuyumcu Nevzat Küçük ile tanıştı ve ondan altın alarak borcunu ertesi gün ödemeye başladı. Küçük, günlük altın satışından kar elde ettiği için B.A.’ya altın vermeye devam etti. Ancak B.A., 2021 yılında Küçük’ten aldığı 730 Ata altını geri ödemedi. Küçük, dolandırıldığını anlayınca savcılığa başvurdu.

B.A.’nın aldığı altınları bahis oynamak için kullandığı ortaya çıktı. Ayrıca B.A.’nın başka bir kuyumcu olan Tuğbay Demir’i de aynı yöntemle 600 Ata altını dolandırdığı anlaşıldı. B.A.’nın ayrıca arsa alım satım işleri yaptığını söyleyerek mesai arkadaşı Metin Demir’den 347 bin 500 lira, ailevi sorunları olduğunu bahane ederek arkadaşı Murat Erdem’den de 115 bin 700 lira aldığı ancak bu paraları da geri ödemediği belirlendi.

Dolandırıcılık mağduru olan kişilerin şikayeti üzerine harekete geçen savcılık, soruşturma başlattı. Bu arada B.A., belediyedeki işinden atıldı ve İstanbul’a kaçtı. Polis tarafından yakalanan B.A., Balıkesir’e getirilerek ifade verdi. Savcılık, B.A.’yı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame Balıkesir 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, B.A.’nın kuyumcu Küçük’ten ilk olarak 5 altın alarak borcunu ödediği, daha sonra miktarları artırarak aldığı altınların borcunu taahhüt ettiği ancak ödemediği ifade edildi. Aynı şekilde diğer kuyumcu Tuğbay Demir’den de 600 Ata altını aldığı ancak geri ödemediği kaydedildi. İddianamede ayrıca B.A.’nın mesai arkadaşı Metin Demir’den toplam 347 bin 500 lira, arkadaşı Murat Erdem’den de 115 bin 700 lira aldığı ancak bu paraları da geri ödemediği belirtildi.

B.A.’nın “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. Dava ilerleyen günlerde görülecek.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Balıkesir’de Belediye Çalışanı 4 Kişiyi 15,5 Milyon Lira Dolandırdı