Bankayı 102 Milyon Lira Dolandıran Çete Yakalandı

Bankayı 102 Milyon Lira Dolandıran Çete Yakalandı

Bir bankanın kredi kartı açığından yararlanarak 102 milyon liralık vurgun yapan çete çökertildi. Çetenin üyeleri arasında kebapçı, künefeci, dolmuşçu ve lastikçi gibi esnaflar da vardı. Çete, bankanın sistemsel açığı sayesinde düşük limitli kartlarla milyonlarca liralık alışveriş yapabildi. Çetenin suşiye 4.2 milyon lira harcadığı ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 136 sayfalık iddianameye göre, olay şöyle gelişti: Bir bankanın müşteri hizmetlerine gelen bir ihbar üzerine banka yetkilileri inceleme başlattı. İncelemede, bankanın esnaf kredi kartlarında bir sistemsel açık olduğu tespit edildi. Bu açığı fark eden Necip Şükrü Kızılağıl adlı şahıs, bankadan kendisine gelen parayla borçlarını kapattı ve aracının rehinini kaldırdı. Daha sonra güvendiği esnaflara ulaşarak onlardan da aynı bankanın kartlarını istedi. Kart sahiplerinin hesaplarına para gelmeye başladı.

Çete üyeleri, hesaplarına gelen paralarla internetten ve mağazalardan alışveriş yapmaya başladı. Örneğin lastikçi olan Kızılağıl, 30 bin lira limitli kartla 27 milyon liralık mal aldı. Kebapçı Ümit Geçgel’in 9 bin lira limitli kartıyla 15 milyon 656 bin liralık alışveriş yapıldı. Künefeci Nurullah Öksüz’ün 71 bin lira limitli kartıyla 12 milyon 751 bin liralık alışveriş yapıldı. Öksüz, tekel bayiinden 2 milyon 568 bin lira, suşiciden ise 700 bin lira harcadı. Dolmuşçu Suat Toğluk’un 50 bin lira limitli kartıyla 9 milyonluk alışveriş yapıldı. Toğluk, suşiciden 3 milyon 443 bin lira harcadı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 64’ü tutuklandı. İddianamede, şüphelilerin “nitelikli dolandırıcılık” suçundan cezalandırılması istendi. İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davanın ilk duruşması önümüzdeki ay yapılacak.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bankayı 102 Milyon Lira Dolandıran Çete Yakalandı