Barış Pehlivan ve Murat Ağırel yeniden cezaevinde

featured

Gazeteci Barış Pehlivan ve gazeteci Murat Ağırel‘in Libya’da MİT şehidinin cenazesini haberleştirdiği için yargılandığı davada hapis cezasının onanması üzerine yeniden cezaevine girdi. Tutuklu gazeteciler cezaevinden mesajlarını paylaştı.

Libya’da şehit olan MİT mensuplarına ilişkin haberleri nedeniyle aldıkları hapis cezalarının onanmasının ardından teslim olan gazeteciler Murat Ağırel ile Barış Pehlivan, Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na götürüldü. Gazetemiz yazarı Barış Pehlivan’ın Avukatı Hüseyin Ersöz sosyal medya hesabından tutuklu gazetecilerin mesajını paylaştı.

Ersöz paylaşımına, “Gazeteciler Barış Pehlivan ve Murat Ağırel’den sizlere mesaj var. Her ikisi de iyiler ve birlikte Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu A3 Blok 4 Nolu koğuşta kalıyorlar. Cezaevi İdaresi, Açık Ceza İnfaz Kurumu’na sevkleri için gerekli işlemleri başlattı. Özgürlük çok yakın umarım” notunu düştü.

Gazeteci Murat Ağırel ve gazetemiz yazarı Barış Pehlivan’ın mesajları şu şekilde:

“Çok iyiyim. Moralim yüksek. Olması gerektiği gibi iyi niyetli ve hukuki bir tavırla karşılaştık. Lakin bir dakika dahi içeride kalmamamız gerekiyor. Yasalar bunu emrediyor. Çok kısa bir zamanda özgürlüğümüze kavuşacağımızı ve dışarıda yazmaya, konuşmaya devam edeceğimizi inanıyorum. Destek veren, selam gönderen tüm dostlara sevgilerimle.

Barış PEHLİVAN”

“Değerli Dostlarım,

Hiç merak etmeyin, ben gayet iyiyim. Bu süreç de geçecek. Bizler gazeteciler olarak fakir fukaranın hakkını savunmaya devam edeceğiz. Sizlerden ricam asla unutmayın, susmayın, korkmayın, alışmayın. Bu karanlıkta mutlaka aydınlığa çıkacak.

Murat AĞIREL”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Barış Pehlivan ve Murat Ağırel yeniden cezaevinde