Barış Pınarı Harekatı Ne Zaman Olacak? Barış Pınarı Harekatı Nedir?

featured

Ankara Kızılcahamam’da partisine seslenen Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yapılacak askeri operasyonla ilgili çok önemli mesajlar verdi. ABD ile Suriye’ye havadan ve karadan yapılan devriyelerin yetersiz olduğunu vurgulayan Erdoğan “Hazırlıklarımızı yaptık, harekat planlarımızı tamamladık. Gereken talimatları verdik.” diyerek operasyonun sinyalini verdi. Erdoğan’ın konuşmasında ‘Barış Pınarları’ ifadesi, sosyal medyada da gündem oldu. Peki Barış Pınarı Harekatı başladı mı? Fırat’ın doğusuna operasyon ne zaman yapılacak? İşte merak edilen soruların yanıtları….

Fırat’ın Doğusu’na harekat gerçekleştirilecek mi, gerçekleştirilmeyecek mi netlik kazanmazken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mevlüt Çavuşoğlu ve Hulusi Akar’ın son günlerdeki açıklamalarıyla böyle bir harekatın gerçekleşmesinin olası olduğu bir gerçek. Erdoğan’ın dün yaptığı bir konuşmada harekatla ilgili ‘Barış Pınarları’ ifadesini sıklıkla dile getirmesinin ardından harekatın adının ‘Barış Pınarı’ mı olacak sorusunu akıllara getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin Kızılcahamam’da gerçekleştirilen 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısında Suriye’de Fırat’ın doğusuna yönelik olası harekata ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu.

BARIŞ PINARLARININ ÖNÜNÜ AÇMA VAKTİDİR

Erdoğan, operasyona ilişkin, ‘Hazırlıklarımızı yaptık, harekât planlarımızı tamamladık, gereken talimatları verdik. Kararı verilen ve süreci başlamış olan barış pınarlarının önünü açma vakti, belki bugün, belki yarın denebilecek kadar yakındır. Hem karadan hem havadan bu harekâtı yürüteceğiz’ dedi.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasındaki ‘Barış pınarları’ ifadesi, sosyal medyada da gündem oldu. #BarısPınarıHarekatı etiketi Twitter gündeminde birinci sıraya kadar çıktı.

Recep Tayyip Erdoğan’ın Fırat’ın doğusuna operasyon sinyali vermesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, Suriye’nin doğusuna olası operasyon için tüm hazırlıklarını sürdürüyor..

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan ve terör örgütü PYD/PKK kontrolündeki Aynel Arap’a (Kobani) fırtına obüslerinin namluları çevrildi. Bir yandan da askerler tarafından mevzi kazma çalışmaları sürüyor. Mehmetçik, elleri tetikte Recep Tayyip Erdoğan’dan operasyon için gelecek haberi bekliyor..

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Barış Pınarı Harekatı Ne Zaman Olacak? Barış Pınarı Harekatı Nedir?