Barış Pınarı Harekatı’nda İkinci Gün

featured

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Suriye’nin kuzeyinde YPG’ye karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı ikinci gününde devam etti.

Milli Savunma Bakanlığı, harekat kapsamında hava kuvvetleri unsurları ve ateş destek vasıtaları ile toplam 181 hedefin ateş altına alındığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ana kadar 109 kişinin öldürüldüğünü belirtirken kara birlikleri, gece boyunca çeşitli noktalardan Suriye tarafına geçiş yaptı.

Anadolu Ajansı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu’nun (SMO) Rasulayn’daki Aşağı Kişto köyünde ve Tel Abyad’daki Berzan, Cüdeyde, Gısas, El Yabse, Tel Fander, Müşeyrfe, Dedat, Bir Aşık, Hamidiye köylerinde kontrolü ele geçirdiğini duyurdu.

Suriye Dışişleri: Kürtler vatanlarına ihanet etti, diyaloğa hazır değiliz
Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mekdad, YPG ile diyaloğa hazır olmadıklarını belirtti. Mekdad, ABD destekli Kürt güçlerini “bölücüler” ve ülkesine “ihanet edenler” olarak niteledi.

Mekdad, YPG’nin önderliğindeki Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG) Türkiye’ye kuzey Suriye’yi “işgal etmek için” gerekli bahaneyi verdiğini ifade etti.

Türkiye’de Suriye’den yapılan saldırılar sonucu 6 sivil hayatını kaybetti
Suriye tarafından Türkiye’ye yapılan saldırılarda, resmi açıklamalara göre şu ana kadar en az 6 sivil hayatını kaybetti. Şanlıurfa Valiliği, Akçakale ve Ceylanpınar’a düşen havan topları sonucu aralarında dokuz aylık bir bebekin de bulunduğu üç kişinin yaşamını yitirdiğini, 45 kişinin de yaralandığını açıkladı. Mardin Valiliği ise Nusaybin’de üç kişinin hayatını kaybettiğini, 24 kişinin de yaralandığını duyurdu.

SDG: Uçuşa yasak bölge ilan edilsin
SDG’nin siyasi kanadı Suriye Demokratik Konseyi’nin ABD’yi temsil eden eş başkanı Sinam Muhammed, uçuşa yasak bölge ilan edilmesi çağırısında bulundu. Muhammed, “En azından bizim bölgemiz üzerinde uçuşa yasak alan ilan edilmesini istiyoruz böylece sivil kayıplarınız olmaz.” dedi.

İtalya Türk Büyükelçiyi Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı
İtalya Türkiye’nin Roma Büyükelçisi’ni Barış Pınarı Harekatı’na tepkilerini dile getirmek için Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı.

Şanlıurfa’da biri bebek iki kişi yaşamını yitirdi
Şanlıurfa Valiliği, Suriye tarafından atılan roket ve havan topları sonucu kentte biri bebek iki kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, “Suriye tarafından atılan havan ve roket mermilerinin ilimiz Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerimize isabet etmesi sonucu Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve Akçakale ilçemizde görevli maliye memuru Cihan Güneş şehit olmuştur. Atılan roket ve havan mermilerinin isabeti sonucu 46 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız Akçakale Devlet Hastanesi ve diğer hastanelerimize sevk edilerek tedavi altına alınmıştır.” denildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Barış Pınarı Harekatı’nda İkinci Gün