Barzo’dan Bağımsızlık Referandumu Açıklaması

featured

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres’le bir araya gelen  Barzani, yakın bir zamanda bağımsızlık referandumu düzenleyeceklerini ileri sürdü.

Peşmerge başı Mesut Barzani, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ve beraberindeki heyeti ile Erbil’de bir araya geldi.

Görüşmede Guterres ve Barzani, uluslararası toplumun sözde Kürdistan’ın iç göçmen ve sığınmacılar için vermesi gereken insani yardım, terör örgütü IŞİD sonrası Irak’ın sorunlarının çözümü ve “bağımsızlık referandumunu” ele aldı.

Rûdaw’a konuşan Barzani’nin partisi KDP Başkan Yardımcısı Hemin Hewrami, Barzani’nin BM Genel Sekreterine, “Bizden duymanızı istiyorum, en yakın zamanda referandum yapacağız. Bu isteğimizi anlayışla karşılamanız bizi mutlu eder” ifadesini kullandığını söyledi.

Erbil’e ziyaretlerinden dolayı BM Genel Sekreteri Guterres ve beraberindeki heyete teşekkür eden Barzani, “Yakın bir zamanda bağımsızlık referandumu düzenleyeceklerini” söyledi.

Kaynak:Yeniçağ

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Barzo’dan Bağımsızlık Referandumu Açıklaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.