Başakşehir Belediyesi Kamuya 90 Milyon Borçlu Çıktı

featured

Sayıştaş Başkanlığının 2021 raporları yayınlanıyor. Denetimlerin sonucunda yayınlanan raporlarda çeşitli usülsüzlükler ortaya çıkıyor. Bunlardan birisi de AKP’li Başakşehir Belediyesi’ne yapılan denetimlerde ortaya çıktı. Başakşehir Belediyesi’ne yapılan denetimler sonucunda Belediye’nin Kamu’ya 90 Milyon Türk Lirası borçlu olduğu ortaya çıktı.

Raporda, belediyenin diğer kamu idarelerine olan borçlarının zamanında ödenmemesi nedeniyle bütçeye ek faiz yükü oluştuğu tespit edildi.

Diğer ödemelere öncelik verilmesi nedeniyle yıllar itibariyle biriken ve vadesi geçmiş kamuya olan borçların kanunlar çerçevesinde yapılandırıldığı ve vadesinde ödenmeyen toplam 46 milyon 458 bin 306 TL prim ve kamu payı borcunun yapılandırması kapsamında belediyeye toplam 33 milyon 943 bin 942 TL ek faiz yükü oluştuğu kaydedildi.

Bahsedilen yapılandırma işlemlerinden sonra da vergi ve kamu payı borçlarının yine ödenmediği kaydedildi.

Bu çerçevede dönem sonu itibariyle 18 milyon 203 bin 604 TL’si vergi, 2 milyon 870 bin 234 TL’si SGK primi ve 69 milyon TL’si “Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payı” borcu olmak üzere kamu idarelerine karşı yapılandırma sonrası toplam 90 milyon 104 bin 398 TL yeni borç stokunun oluştuğu tespit edildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Başakşehir Belediyesi Kamuya 90 Milyon Borçlu Çıktı