Başörtülü diye kafeye alınmadılar

featured

İşletme tarafından başörtülü oldukları için geri çevrildiler!

İstanbul Kadıköy’de iddiaya “Boden” adlı kafeye girmek isteyen Akademisyen Arzu Somalı İşletme Müdür tarafından geri çevrildi. Boş masa olmadığını söyleyen İşletme Müdürüne Somalı boş masaları gösterince İşletme Müdüründen skandal cevap aldı: “sizin gibileri almıyoruz.”

Müşterilerini seçerek aldığını söyleyen işletme bunun kendilerinin hakkı olduğunu söyleyerek Akademisyen Somalı ile arkadaşını kafeye kabul etmeyerek “istediğiniz yere şikayet edebilirsiniz” cevabını verdi. Olayın video görüntülerinin internette yayınlanması üzerine sosyal medya kullanıcılarından işletmeye gösterilen tepki hala devam ediyor.

Kafeye alınmayan ve ayrımcılıkla karşılaşan Arzu Somalı ise o onları, “Bu çağda bu gerici kafa, Kadıköy’de kafe işletiyor. İşletme başörtülülere düşmanca tavır sergiliyor ve açıkça ‘insan ayrımı yapıyoruz. Biz müşteri seçebiliriz, siz de istediğiniz yere şikayet edebilirsiniz’ diyerek herkesin içinde rahatça konuşabiliyor. Üstelik bizimle konuşurken yüzümüze bile bakmadılar. Bu nasıl bir saygısızlık, nasıl bir terbiyesizliktir? Bunun mutlaka hukuki bir yaptırımı olmalı” şeklinde anlattı.

 

Kaynak: Star

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Başörtülü diye kafeye alınmadılar