Batılı firmalar Rusya’dan ayrılıyor

featured

Batılı firmalar Rusya’dan ayrılıyor. Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımlarla birlikte HSBC, BP ve Shell gibi Batılı firmalar da ülkedeki faaliyetlerini ve yatırımlarını sonlandırmaya başladı.

Rusya’nın Ukrayna topraklarına girdiği geçen haftadan bu yana Batı’nın Moskova’ya uyguladığı ekonomik yaptırımlar arttı.

Tarafsız İsviçre dahi Avrupa Birliği yaptırımlarını kabul ettiğini, Devlet Başkanı Putin de dahil bazı Rus şahıs ve şirketlerinin malvarlıklarını dondurduğunu söyledi.

Son olarak, Kasım 2021’de Hollanda ortaklığından çıkarak tamamen İngiliz firması olan enerji devi Shell, dün Rusya’daki tüm faaliyetini sonlandıracağını açıkladı. Buna Gazprom’un işlettiği ve yüzde 50’sine sahip olduğu, Shell’in ise yüzde 27,5’lik payı bulunan Sakhalin 2 LNG sıvılaştırılmış doğal gaz üretim tesisi de dahil.

Shell’in CEO’su yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna topraklarına girmesini “anlamsız bir askeri saldırı” olarak niteledi ve sessiz kalmayacağını açıkladı. Avrupa’ya enerji tedarik etmek için hükümetlerle görüşüldüğünü ekledi.

Daha fazla haber için : www.sabithaber.com

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Batılı firmalar Rusya’dan ayrılıyor