Bekçiler Kralı filmi nerede çekildi? Bekçiler Kralı filminin oyuncuları ve konusu – 1979

featured

Bekçiler Kralı filmi nerede çekildi? bugün televizyonda yayınlanacak. 1979 yılında vizyona giren Komedi türünde olan Bekçiler Kralı nerede çekildi, Bekçiler Kralı filmi oyuncuları kimler, Bekçiler Kralı nerede çekilmiştir, Bekçiler Kralı filmi konusu ne? İşte Bekçiler Kralı hakkında merak edilen ayrıntılar haberimizde…

Bekçiler Kralı filmi oyuncuları

Osman F. Seden yönetmenliğinde çekilen Bekçiler Kralı filminin oyuncularının bir bölümünü şu isimler oluşturuyor: Kemal Sunal, Semra Türel, Reha Yurdakul, Alpay İzer…

Bekçiler Kralı konusu

Bekçiler Kralı konusu Bekçiler Kralı, bekçilik yapan Şaban’ın, mahalle sakinleri için verdiği mücadeleyi konu ediyor. İstanbul’un bir ilçesine atanan bekçi Şaban, yeni görevi için oldukça heyecanlıdır. Yeni işine mahalleyi teftişe çıkarak başlayan Şaban, mahalle esnafının halka eziyet ettiğini fark eder. Manavından tüpçüsüne, bakkalından muhtara karar birçok kişiye uyarılarda bulunan Şaban, kendisine farkında olmadan düşman edinir. Eski düzenleri bozulan esnaf, bir araya gelerek Şaban’ı polise şikayet etmeye karar verir. Ancak bekçiyi şikayet ettikleri komiser, Şaban’ın İçişleri Bakanı’nın yeğeni olduğunu sanınca, hakkındaki şikayetleri yok sayar. Bu durumu daha da ileriye taşıyan Şaban, çevreye ve mahalleliye zarar veren herkese kafa tutmaya başlar. Ancak Şaban’ın, İçişleri Bakanı’nın yeğeni olmadığı ortaya çıkması işlerin karışmasına neden olur.

Bekçiler Kralı Nerede Çekildi

Bekçiler Kralı filmi için sözlükte neler dediler?
Bekçiler Kralı hakkında ekşisözlük yazarlarından bazıları şunları söyledi: Tüm zamanların en psychedelic müziğine sahip bir filmdir kanaatimce.

Bu filmde sabani sorgulayan polis “seni tevkif etmek zorundayim.” dediginde isini hakkiyla yapmis bekci saban, ataturkun resmine bir bakis atar. iste o bakis filmin en vurucu sahnesidir benim gozumde.

Bekçiler Kralı filmi nerede çekildi

Filmin Beşiktaş civarında çekildiği biliniyor. Birçok sahne Beşiktaş ve muhitinde çekildi. Film aynı zamanda beşiktaş köyiçinde de çekilmiştir. Kimi sahnelerde “Barbaros halı sarayı”nın 1970’lerdeki tabelası arkadan görünür. Ancak birçok nokta kentsel dönüşüm ve eski yapıların yıkılması nedeniyle günümüzde bulunmuyor.

Yeşilçam araştırmacısı Kürşat Çetin de filmdeki bazı noktaların günümüzdeki hallerinden fotoğraflar paylaşmıştır. İşte o paylaşımlardan birisini görmek için tıklayınız.

Filmin tamamını HD olarak youtubedan izleyebilirsiniz.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bekçiler Kralı filmi nerede çekildi? Bekçiler Kralı filminin oyuncuları ve konusu – 1979