Belçika’da PKK Yandaşlarına Türk Vatandaşlardan Tepki

featured

Belçika’nın Limburg bölgesindeki Heusden-Zolder ilçesinde, nevruz kutlamaları adı altında terör örgütü PKK’yı destekleyen bir grup, Türk asıllı vatandaşların yoğunlukta olduğu bir bölgede provokasyon yarattı.

Belçika’nın Limburg bölgesi, Heusden-Zolder ilçesinde gerçekleşen olaylar, etnik gerginlikleri ve terör örgütü PKK’nın etkisini bir kez daha gündeme getirdi. Nevruz kutlamalarını bahane eden PKK yandaşları, terör örgütünü ve lideri Abdullah Öcalan’ı simgeleyen bayraklar ve posterlerle bir konvoy düzenledi. Başkent Brüksel’e yakın bir mesafede bulunan bu ilçede, PKK yandaşlarının Türk asıllı vatandaşların yoğun olduğu bölgelerden geçerek sloganlar atması, büyük bir tepkiye yol açtı.

Olaylar sırasında yaşanan arbedede bazı araçlar ateşe verildi ve polis ekipleri hızla müdahalede bulundu. Polis, olayların daha da büyümesini önlemek için Houthalen-Helchteren ilçesinde tazyikli su ile müdahale etti ve bölgede sükunet sağlandı.

Heusden-Zolder Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Gül, yaşananları AA muhabirine aktarırken, bölgede yaşayan Batı Avrupa Türklerinin uzun yıllardır böyle bir olayla karşılaşmadıklarını belirtti. Gül, bölge nüfusunun önemli bir kısmının Türk kökenli vatandaşlardan oluştuğunu ve olayların provokasyon amaçlı olduğunu vurguladı. Ayrıca, polisin gerekli önlemleri alarak, civar kentlerden gelebilecek terör örgütü yandaşlarının engellendiğini bildirdi.

Houthalen-Helchteren Belediye Başkanı Alain Yzermans ise, olayların bir Türk gencin saldırıya uğraması ve bu durumun sosyal medyada hızla yayılması sonucu büyüdüğünü ifade etti. Yzermans, durumun kontrol altına alındığını ve polisin gece boyunca devriye gezerek teyakkuzda kalacağını duyurdu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Belçika’da PKK Yandaşlarına Türk Vatandaşlardan Tepki