1. Haberler
  2. Köşe Yazıları
  3. Beşiktaş Skoru Değil, Sistemi Düşünmeli

Beşiktaş Skoru Değil, Sistemi Düşünmeli

featured

Hazırlık maçları skor için değil, yapbozun parçalarını yerine oturtmak için oynanır. Beşiktaş, Avusturya kampında çıktığı üçüncü hazırlık maçında Wolfsberger’e 3-2 mağlup oldu belki ama bu mağlubiyet, bir alarm değil; doğru okunursa bir rehber olabilir.

Maç boyunca Beşiktaş zaman zaman savunmada dengesiz, hücumda ise dağınık bir görüntü çizdi. Ancak bu tablo, yeni gelen oyuncuların takıma entegrasyon sürecinin bir yansımasıydı. Özellikle genç oyuncuların aldığı süreler, teknik heyetin cesaretini ve oyuncu havuzunu genişletme çabasını gösteriyor. Bu da uzun sezon maratonu için doğru bir hamle.

Eksikler elbette var. Fiziksel tempo, savunma yerleşimi ve geçişlerde yaşanan sıkıntılar dikkat çekti. Ama bu tür aksaklıklar hazırlık döneminin doğasında vardır. Önemli olan teknik ekibin bu sinyalleri doğru okuyarak çözüm üretmesidir. Çünkü bugün atılan her doğru adım, lig başladığında puan olarak geri dönecektir.

Son söz: Skora takılmak kolaydır, ama gelişimi görmek vizyon ister. Beşiktaş eğer bu hazırlık sürecini ders çalışır gibi geçirebilirse, sezon başladığında sınavdan geçmekte zorlanmaz.

Beşiktaş Skoru Değil, Sistemi Düşünmeli