Beşiktaş’ta Restorana Silahlı Saldırı

Beşiktaş'ta Restorana Silahlı Saldırı

İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde, 3 Ağustos’ta bir restorana silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, restorana ateş açan motosikletli iki kişiden biri öldü, restoranda bulunan iki kişi de yaralandı. Olayın ardından polis ekipleri geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Sinanpaşa Mahallesi Mumcu Bakkal Sokak’taki restorana, saat 01.15 sıralarında motosikletle gelen iki kişi, rastgele ateş açtı. Restoranda yemek yiyen Murat Okaytuğ ile Ömer Atakan Keleş, kurşunların hedefi oldu. Restoran sahibinin yeğeni Hüseyin Baran A. ile çalışan Serhat E. de silahlarına sarılarak karşılık verdi. Çatışmada, motosikletin arkasında oturan Sertan Taylan Hayal (24) ağır yaralandı. Motosiklet sürücüsü ise arkadaşını ve aracını bırakarak kaçtı.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra hastaneye kaldırdı. Ancak Sertan Taylan Hayal, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili çalışma başlattı. Olay yerinde ve çevredeki 90 güvenlik kamerasının kaydını inceleyen ekipler, şüphelilerin kaçabileceği adresleri tespit etti. İstanbul’un 9 ilçesi ile Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde eş zamanlı operasyonlar düzenleyen ekipler, Sertan Taylan Hayal’e ateş eden Hüseyin Baran A. ve Serhat E.’nin de aralarında bulunduğu restoran sahibi Cengiz A. dahil 9 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüpheliler, Cinayet Büro Amirliği’ne götürülerek sorgulandı. Şüphelilerden Hüseyin Baran A. ve Serhat E., restorana yapılan saldırının ardından kendilerini savunmak için ateş ettiklerini söyledi. Ancak Sertan Taylan Hayal’i öldüren kurşunun hangi silahtan çıktığı belirlenemedi. Bu konuda kesin sonucun balistik incelemenin tamamlanmasından sonra ortaya çıkacağı belirtildi.

Restoran sahibi Cengiz A. ise ifadesinde, 3 ay önce devraldıkları iş yerlerine yönelik saldırının nedenini anlattı. Cengiz A., “Eski işletmeci bize sürekli para istiyordu. İşi bıraktığımız için de bize kin besliyordu. Bu saldırının arkasında onun olduğunu düşünüyorum” dedi.

Olayla ilgili gözaltına alınan 9 kişi, işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Savcılık sorgusunda 3 kişi serbest bırakılırken, mahkemeye çıkartılan Hüseyin Baran A. ve Serhat E., tutuklandı. Diğer 5 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Beşiktaş'ta Restorana Silahlı Saldırı

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Beşiktaş’ta Restorana Silahlı Saldırı