Beyaz eşyalar satıcıların elinde kalmaya başladı

featured

Beyaz eşyalar satıcıların elinde kalmaya başladı. Ocak ayının ardından Şubat ayında da beyaz eşya satışlarının bir önceki yılın aynı dönemine göre gerilediği izlendi. Türkbesd Başkanı Can Dinçer iç pazardaki satışların düşüşünde baz etkisine dikkat çekti.

Beyaz eşya satışlarında düşüş Şubat ayında da devam etti.

Türkbesd verilerine göre, Şubat ayında 6 ana üründe iç pazar satışları bir önceki yıla göre yüzde 7 düşüşle 735 bin 488 oldu.

Altı ana üründe beyaz eşya üretimi yüzde 1 artışla 2,95 milyon adet olurken, ihracat yıllık yüzde 14 artışla 2,2 milyon adet olarak kaydedildi.

İthalat tarafında ise hızlı bir geri çekilme izlendi. Buna göre Şubat’ta 6 ana üründe ithalat yüzde 73 düşüşle 21 bin 398 adet oldu.

Türkbesd Başkanı Can Dinçer rakamlara ilişkin değerlendirmesinde iç pazardaki satışların düşüşünde baz etkisine dikkat çekti.

Dinçer, “Pandeminin başından beri iç satışlarımızda büyük artış oranları kaydettik. 2022 ile birlikte yüksek baz etkisini hissediyoruz. Bu doğrultuda, Şubat ayı iç satışlarımızda 2021 Şubat ayına göre yüzde 7’lik bir daralma söz konusu. İç satış ve ihracat oranımız ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8 oranında arttı.” ifadelerini kullandı.

Türkbesd’in paylaştığı verilerde 6 ana ürün; buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın, derin dondurucu ve kurutucu olarak sıralanıyor.

Daha fazla haber için : www.sabithaber.com

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Beyaz eşyalar satıcıların elinde kalmaya başladı