Beyaz Saray ve Kremlin’den Açıklama

featured

Beyaz Saray ve Kremlin’den açıklama geldi. ABD Başkanı Biden ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna krizi konusunda 1 saatlik bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmeye dair iki taraf da açıklamalarda bulundu.

Beyaz Saray’tan yapılan açıklamada, görüşmede Rusya-Ukrayna sınırında yükselen gerilimin ele alındığı kaydedildi.

“ABD’nin müttefik ve ortaklarıyla birlikte kararlı bir şekilde yanıt verecek”

Açıklamada Biden’ın, Ukrayna sınırındaki askeri yığınağını artıran Rusya’nın bu ülkenin topraklarını daha fazla işgal etmesi halinde “ABD’nin müttefik ve ortaklarıyla birlikte kararlı bir şekilde yanıt vereceği” sözlerine yer verildi.

Biden’ın, Ukrayna’ya yapacağı ikinci bir müdahalenin Rusya’ya “hızlı ve ciddi maliyetler” getireceği konusunda da uyarıda bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin geniş çaplı insani acılara yol açacağı ve Rusya’nın itibarını azaltacağı yinelendi.

Biden’ın konunun çözüme kavuşması için diplomatik girişimleri önceledikleri, bununla birlikte diğer senaryolara da müttefikleriyle birlikte hazır oldukları konusunda net bir tavır sergilediği kaydedildi.

“Ukrayna’yı işgal konusunda yalan bilgi verdi”

Beyaz Saray’ın ardından Kremlin de, görüşmeye dair açıklama yaptı. Kremlin’den yapılan açıklamada, “Putin, Biden’a Ukrayna’yı işgal konusunda bile bile neden önceden yalan bilgi verdiğini anlamadığını söyledi” denildi.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Beyaz Saray ve Kremlin’den Açıklama