Beyoğlu’nda Kısa Mesafe Cinayeti

Beyoğlu’nda Kısa Mesafe Cinayeti

İstanbul Beyoğlu’nda yaşanan bir olayda, taksici ile müşterisi arasında kısa mesafe tartışması kanlı bitti. Taksici, aracına almak istemediği Fas uyruklu müşterisini sokakta darp ederek ölümüne neden oldu. Olay anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansırken, polis tarafından yakalanan taksici ev hapsine mahkum edildi.

Olay, 16 Ağustos Pazartesi günü saat 10.30 civarında Beyoğlu Asmalı Mescid Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 11 yıl önce ailesiyle birlikte Türkiye’ye gelen ve bir gece kulübünde bodyguardlık yapan 57 yaşındaki Fas uyruklu Jamal Doumane, arkadaşlarını ziyaret ettikten sonra evine gitmek için taksi aramaya başladı. Yoldan geçen bir taksiyi durduran Doumane, Şişli Mecidiyeköy’deki evine gitmek istediğini söyledi. Ancak taksici Doğan G., gideceği yeri kısa mesafe olduğu gerekçesiyle kabul etmedi. Bunun üzerine Doumane, sinirlenerek taksinin arkasına vurdu. Taksicinin de araçtan inmesiyle iki taraf arasında sözlü tartışma başladı.

Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Taksici Doğan G., Doumane’yi itekleyerek yere düşürdü. Yerden kalkmaya çalışan Doumane’ye tekme ve yumruk atan taksici, onu tekrar yere devirdi. Bu sırada başını asfalta çarpan Doumane, hareketsiz kaldı. Taksici ise olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri geldi. Sağlık ekipleri, bilinci kapalı olan Doumane’yi ambulansla Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Burada yapılan müdahalede Doumane’nin beyin kanaması geçirdiği belirlendi. Daha sonra Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Doumane, yoğun bakımda tedavi altına alındı. Ancak gece saatlerinde hayatını kaybettiği öğrenildi.

Polis ekipleri ise olayın ardından kaçan taksici Doğan G.’yi yakalamak için çalışma başlattı. Güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, şüphelinin plakasını tespit etti. Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği ekipleri, şüpheliyi evinde gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Doğan G., çıkarıldığı mahkemece ev hapsine verildi.

Olayla ilgili konuşan Doumane’nin eşi Fatima Krib ise eşinin ölümüne sebep olan taksiciden şikayetçi oldu ve adalet istedi. Eşinin ikamet izninin süresinin dolduğunu ve yenilemek için başvurduğunu belirten Krib, “Eşim Taksim’de bir taksi durduruyor ve taksici ile aralarında tartışma yaşanıyor. ‘Kısa mesafe’ olduğu söyleyerek onu almak istemiyor. Daha sonra aralarında tartışma çıkıyor ve eşim kapıyı sertçe vurarak taksiden iniyor. Taksici de sinirlenerek eşime yumruk arıyor. Darbenin etkisiyle eşim yere düşüyor ve kafasını kaldırıma vuruyor. Ardından çevredekiler ambulansa haber veriyor ve hastaneye kaldırılıyor. Beni tanımadığım bir numara aradı ve ‘eşinizi Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüyoruz’ dedi. İlk müdahalenin ardından yoğun bakımda yer olmadığı için ambulans ile Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Durumu çok ağır. Sürekli kalbi duruyor, yarım saatten fazla kalbi durdu. Beyin ölümü gerçekleşti. Ben ziyaret ettiğimde gördüm ki eşim bitti. Ben Türkiye devletine güveniyorum, eşim için adalet istiyorum” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Beyoğlu’nda Kısa Mesafe Cinayeti