Biden-Trump Tartıştı Kim Kazandı?

featured

3 Kasım’da yapılacak ABD başkanlık seçimleri öncesi adaylar ekranda kozlarını paylaştı. Trump rakibi Joe Biden’ın sık sık sözünü kesmesi ve aşırı sağçı grupları savunması gündem oldu.

Abd’de 3 Kasım’da gerçekleşecek seçim öncesi Cumhuriyetçilerin adayı mevcut başkan Donald Trump ile Demokratların adayı Joe Biden ekranda tartıştı. Adaylar birbirine hakaret etmekten çekinmedi. Ohio’un Cleveland kentindeki Case Western Reserve Üniversitesi ve Cleveland Kliniği’nin ev sahipliğinde düzenlendi.

Hakaretten Çekinmediler

İki adayda birbirine hakaret etmekten çekinmediler . Tartışma esnasında Biden, Trump’a “palyaço”, “ırkçı” ve “Putin’in köpeği” sözlerini söylerken Trump karşılık olarak  , “Joe, seninle ilgili en ufak bir zekilik yok. Akıllı kelimesini kullanmaman gerek” yanıtını verdi.

Sağlık Tartışması Yaşandı

Biden  Trump’ın “Obamacare” olarak da bilinen sağlık yasasından kurtulmak istediğini belirterek, “Trump başkanlık için yarışırken bu yasadan kurtulmaya çalışıyordu. Şimdi de Yüksek Mahkemede bu yasayı bitirmek istiyor. Bunun sonucunda 20 milyon insanın sağlık sigortası kesilecek.” lafını söyledi.

Trump ise Biden’a eğer Bernie Sanders yarıştan çekilmeseydi aday olmayacaktın sözlerini söyledi.

Anketlerde Biden Önde

Amerika Başkanlık Seçimleri için yapılan son ankette Joe Biden 2 puan önde görünüyor. Son ankette göre seçmenlerin yüzde 47’si oyunu Demokrat aday Joe Biden’a vereceğini belirtirken, yüzde 45’i de oyunu Trump’tan yana kullanacağını kaydetti. Ankete katılan seçmenlerin yüzde 8’i ise çekimser kaldığı biliniyor.

 

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Biden-Trump Tartıştı Kim Kazandı?